fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Kecskeméti campus: álom és valóság

- Advertisement -

Átmatricázott befejezési határidő, bekerített építési terület, ki-be járkáló munkások. Ez ma a kecskeméti egyetem campusa. Pedig már jó ideje itt oktatásnak kellene folynia. Nézze meg drónfelvételen, hogy áll az építkezés!

 

Egyre csak tolódik az átadás

Az álmok beteljesülése azonban alaposan csúszik. Nézzük sorrendben! A kifotózott cikkekben a dátumokat pirossal húztuk alá.

2015-ben letették az alapkövet, akkor az MTI úgy tudósított, hogy 2017-ben már kész lesz az egész komplexum. A kormany.hu oldalról fotóztuk ki a tudósítás részletét.

Majd az egyetem honlapja 2018 tavaszát írta az elkészülés idejének.

 

A Lokál azt közölte később, hogy 2018 nyarán készül el.

 

Az Építészfórum viszont 2018 szeptemberéről írt az MTI alapján.

 

A KEDO Zrt. később 2019 nyarára ígérte az átadást.

 

Most azt írja az egyetemi honlap, hogy 2019 szeptemberének végén jöhetnek a hallgatók.

Így várták fiatalok az oligarcha-képzés elindulását

Több fiatal már tegnap az épülethez vonult, le ne maradjanak a megnyitásról. Az építkezés mellett táboroztak le, és ott írták alá a jelentkezési lapot az „oligarcha-képzés”-re. Az akciót a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti csapata szervezte, amelyhez a Szövetség a Hírös Városért Egyesület fiatal jelöltjei is csatlakoztak. Hoztak magukkal egy mérföldkövet is, utalva arra, hogy az elmúlt években olyan sokszor elhangzott az építkezésről szóló beszédekben a mérföldkő szó.

Hasonló cikkünk:  Király József a közös polgármesterjelöltje a Szövetségnek, a DK-nak, az LMP-nek és az MSZP-nek

Van pénz lóvéra

Az építkezés alatt nem csak a határidők változtak, hanem a beruházás ára is. A kezdeti 12 milliárdos összeg idén augusztusban már 13 és fél milliárd volt – tudósított a napi.hu. Ez azonban az első ütem költsége. A Magyar Narancs, szakértőkre hivatkozva azt írta, hogy az összes épület felhúzása 40-50 milliárd forint is lehet.

A kecskeméti egyetem építése mögött a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank alapítványai állnak. Ezek hozták létre a beruházást koordináló KEDO Zrt.-t, amelynek vezérigazgatója Matolcsy rokona, Szemerey Szabolcs, a kecskeméti polgármester férje lett.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...