fbpx
13.6 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Egy történész a KTV-ben az ellenzékre kente a Bem utca önkényes megnyitását

- Advertisement -

Van egy műsor a Kecskeméti Televízióban, ahol most éppen egy történészt csempésztek az újságíróként bemutatott szereplők közé. Ez egy véleményműsor, rendszerint udvari írástudók mondják meg a tutit benne, és magasztalják az egekig a városvezetést.

Egy törrténész ( kezdőképünkön ) is szerepet kapott most ebben, aki alaposan felsült a forráskutatással. Azt találta mondani az aluljáró körforgalma kapcsán, hogy:

Azon döbbentem meg a legjobban, hogy ezt az önkényes akciót az ellenzéki médiafelületen, Facbook felületen lehetett olvasni, hogy megnyitották a Bem utcát. Tehát társadalmi befolyásolást, pressziót próbáltak ezzel, fals információval elterelni az embereket, vagy inkább azt mondom, megnyitottá tenni a Bem utcát, ami mégsem volt megnyitva.

Történt ugyanis, hogy a múlt héten egy férfi elvette a terelőtáblákat a helyéről, mintha hivatalosan megnyitották volna a forgalom számára a Bem utcát is az aluljáró felé. Erre lecsapott a sajtó is ( a Kecsup nem volt köztük ), mint gyöngytyúk a takonyra, és közölte: újra járható a Bem utca, hosszú idő után.

Bár Bán János műsorvezető hozzátette, hogy nem csupán az ellenzéki média írta ezt meg, azt már nem jegyezte meg, hogy sietve közölte a fals információt az irányítása alatt álló Kecskeméti Lapok online változata, ahol még tegnap este is olvasható volt a fakenews.

Közölte ugyanekkor a szintén önkormányzati hiros.hu is a fakenewst, amely alapján Zombor Gábor is félretájékoztatta a közvéleményt a Facebook profilján.

Szóval, kedves Hajagos Csaba, úgy tűnik nem az ellenzék tájékoztatta félre a lakosságot. Megkérdeztük amúgy a történészt, hogy melyik ellenzéki felületre gondolt, az internetet szétfeszítő kecskeméti, ellenzéki médiatúlsúlyból, és válaszolt is nekünk. Azt mondta, hogy nem a Kecsupra gondolt. Hogy mégis kire, mire, azt nem tudtuk meg tőle, csak annyit, hogy akit ő ellenzékinek gondol, és, hogy el is mentette magának a posztot.

Hasonló cikkünk:  Helyreigazítás és rendőrségi nyomozás a Kecskeméti Médiacentrum érintettségével

Szóval a terelést eltávolító férfin túl azok a sajtóorgánumok a felelősek ebben az ügyben, amelyek ellenőrzés nélkül közölték a „hírt”, anélkül, hogy a jól bejáratott városházi telefonszámok egyikét felhívták volna. Így kínosan magyarázkodhatott végül a gépezet, a hiros.hu pedig le is szedte a cikket, igaz a Google még listázza a mentett verzió legelejét.

A Kecsup megtalálta a férfit, aki gondolt egyet és elvette a terelést. A következőket mondta:

Nagyon sok autós jött erre, akik itt az utca végén jöttek rá, hogy nem tudnak kimenni az utcából. Gondolom látták a hírekben, hogy járható az aluljáró, és a Bem utcán sem jelzi semmi, hogy a végén lezárás lesz. Én itt lakok, és elég bosszantó, hogy ezek az autók aztán mind a mi utcánkon mentek keresztül. Miközben a körforgalomban nem dolgozott senki. Volt, hogy fél óra alatt visszaállították a deszkákat, de volt, hogy 3 órán keresztül is nyitva volt az utca. Egyszerű lustaság vagy nemtörődömség okozta csak, hogy ezt az irányt nem nyitották meg. Megnézhetik most is, nem csináltak semmit a héten, mégis el tudták pakolni a deszkákat. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...