fbpx
13 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Felmelegítették az intermodális csomópont ígéretét

- Advertisement -

A nyáron részletesen írtunk róla, hogy 2,7 milliárd forint ment el eddig a kecskeméti intermodális csomópont előkészítési munkálataira.

Eddig nagy csönd volt a projektet illetően, ám az önkormányzati választásokhoz közeledve begyújtották a rakétákat.

A Magyar Közlönyben megjelent határozat visszautal a kormány 2016 májusi határozatára, amely nevesítette az IKOP projektjeit, ezek körébe került be most a két vasútállomás is.

A kecskeméti állomás intermodálissá alakul és épül mellé P+R parkoló is. Ennek a teljes költsége 8 milliárd 788 millió forint, amelyből az áfát állja mindössze Magyarország 1 milliárd 868 millió forinttal, a nettó összeget az Európai Unió adja.

A bicskei vasútállomásnak az intermodális átszállókapcsolatait fejlesztik, továbbá itt is épül P+R parkoló. Ez jóval drágább lesz az előzőnél, a teljes összeg 15 milliárd 468 millió forint, az áfa pedig 3 milliárd 288 millió forintot tesz ki.

Hasonló cikkünk:  Rendelet tiltaná a kecskeméti üzletek ablakain a reklámot, a főépítész szerint nincs szó fóliakommandóról

A két projekt uniós támogatása közel 20 milliárd forint – írja a napi.hu.

A 10 éves intermodális álom pontos részleteiről többet még nem tudni, illetve azt sem, hogy mikor kezdik majd meg ezeket a munkálatokat.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...