fbpx
15.3 C
Kecskemét
2021. október 27., szerda

FRISS HÍREK

Feszültséget szült a Fideszben, hogy a polgármester saját embereivel venné magát körül

Hetek óta tartjuk a kapcsolatot néhány Fidesz és KDNP taggal, akik szinte maguktól ontják nekünk az információkat. Az általuk felvázolt helyzetet igyekszünk összerakni. Igencsak egy irányba mutatnak ezek, mégpedig arra, hogy a polgármester nem kis feszültséget teremtett a pártban azzal, hogy néhány jelöltjüket maga választotta ki, és arról nem egyeztetett a tagsággal.

Több – a Fidesz ügyeit jól ismerő – forrásunk is megerősítette, hogy feszültséget okozott a pártban, hogy nem minden körzetben úgy alakult a jelöltállítás, ahogy azt a tagság szerette volna.

Néhány körzetben a közösség véleménye – az informátorok szerint – nem számított. A polgármester ezekben saját maga jelölte ki az emebereit. Ilyen jelölt B. Tóth Katalin és Kovácsné Bozóky Rita, akik Szemereyné Pataki Klaudia barátnői. Valamint ilyen jelölt a fiatal Bus András Gábor. Az egyik félreállított jelölt megerősítette a párton belüli zúgolódást a Kecsupnak. Esetében szó volt róla, hogy ő lesz a jelölt, majd a polgármester személyes döntést hozott a végleges indulóról. Benne emiatt nincs harag, és segít is neki.

Bus András Gábor – kapcsolataink szerint – úgy lett végül jelölt, hogy a polgármester az édesapját akarta alpolgármesternek, aki ezt nem vállalta. De hogy a család ott legyen az önkormányzatban, ajánlotta fiát jelöltnek, és lett is. Bár a párton belül többen gyenge jelöltnek tartják.

Hasonló cikkünk:  Két alpolgármester adott át két padot a vasútkertben
Hasonló cikkünk:  Józsa Bálint: hamarosan visszakerül a helyére a bankautomata a Március 15-e utcán

Úgy tudjuk, hogy Kósa József lecserélése kifejezetten hiba volt a párttagság egy része szerint. Ebben a körzetben végül a polgármester az egyik barátnőjét kérte fel indulónak.

Korábbi felvetésünket is megerősítették, tehát, hogy a Fidesz és a KDNP kapcsolata nem felhőtlen. Úgyt udjuk, hogy ennek esett áldozatául Mák Kornél is, miközben más KDNP-s jelöltért küzdeni kellett. Így kapott végül helyet Kadafalván Leviczky Cirill, éppen a távozó Mák Kornél helyén.

Információink szerint van egyfajta repedés a pártban a tagság és a polgármester között. Többek szerint Szemereyné Pataki Klaudia azért akarja körbevenni magát saját, megbízható embereivel, hogy biztosítsa helyzetét a párton belül. Egyszóval szavazógépekre van szüksége.

Korábban írtunk arról, hogy a feszültséget növeli az is, hogy belső méréseik gyengülést mutatnak, valamint szinte biztosak abban, hogy lesznek körzetek, amelyeket elbuknak. Talán ezért is erőltetik oda jelöltjeiket minden városi eseményre, és a baráti sajtó is igyekszik ezekről sok fotót közölni.

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...