fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Saját szabályát szegte meg az önkormányzat Muraközy János emléktáblájával

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület nevében Szőkéné Kopping Rita képviselőjelölt, önkormányzati képviselő küldött közleményt a helyi sajtónak. Ezt közöljük most.

„2019. szeptember 2-án Muraközy János emléktábláját avatták fel Kecskeméten, a Kálvin tér 1. alatt Fideszes képviselők és képviselőjelöltek néhány kecskeméti polgár jelenlétében.

Kecskemét Megyei Jogú Város rendeletben szabályozza minden emléktábla, szobor elhelyezését, utcák és terek elnevezését. A rendeletünk szerint előzetesen bizottsági, majd testületi jóváhagyás szükséges ezekhez. A Muraközy János emléktábla mindezen hozzájárulások hiányában került kihelyezésre.

Kérdéseim:

– Miért volt ilyen sürgős az emléktábla kihelyezése, megszegve a helyi rendeletünket? Ráadásul lehetőség lett volna az augusztusi rendkívüli testületi ülésen a jóváhagyásra.

– Hogyan kaphatott meghívást egy fideszes képviselőjelölt, amikor a jelenleg regnáló képviselők nem kaptak meghívást az eseményre?

Örvendetes gondolat a Muraközy János emléktábla kihelyezése, de sajnálatos, hogy mindezt a Fidesz egy kampányeseménnyé degradálta.

Szőkéné Kopping Rita

KMJV önkormányzati képviselő

a Szövetség a Hírös Városért Egyesület egyéni képviselőjelöltje

Kecskemét, 2019. szeptember 3.”

A városházának mi is feltettük a kérdést, hogy miért nem volt ebben az esetben engedélyeztetés. Amint válasz érkezik, közöljük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...