fbpx
6.8 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Saját szabályát szegte meg az önkormányzat Muraközy János emléktáblájával

- Advertisement -

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület nevében Szőkéné Kopping Rita képviselőjelölt, önkormányzati képviselő küldött közleményt a helyi sajtónak. Ezt közöljük most.

„2019. szeptember 2-án Muraközy János emléktábláját avatták fel Kecskeméten, a Kálvin tér 1. alatt Fideszes képviselők és képviselőjelöltek néhány kecskeméti polgár jelenlétében.

Kecskemét Megyei Jogú Város rendeletben szabályozza minden emléktábla, szobor elhelyezését, utcák és terek elnevezését. A rendeletünk szerint előzetesen bizottsági, majd testületi jóváhagyás szükséges ezekhez. A Muraközy János emléktábla mindezen hozzájárulások hiányában került kihelyezésre.

Kérdéseim:

– Miért volt ilyen sürgős az emléktábla kihelyezése, megszegve a helyi rendeletünket? Ráadásul lehetőség lett volna az augusztusi rendkívüli testületi ülésen a jóváhagyásra.

– Hogyan kaphatott meghívást egy fideszes képviselőjelölt, amikor a jelenleg regnáló képviselők nem kaptak meghívást az eseményre?

Örvendetes gondolat a Muraközy János emléktábla kihelyezése, de sajnálatos, hogy mindezt a Fidesz egy kampányeseménnyé degradálta.

Szőkéné Kopping Rita

KMJV önkormányzati képviselő

a Szövetség a Hírös Városért Egyesület egyéni képviselőjelöltje

Kecskemét, 2019. szeptember 3.”

A városházának mi is feltettük a kérdést, hogy miért nem volt ebben az esetben engedélyeztetés. Amint válasz érkezik, közöljük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...