fbpx
0.9 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Saját szabályát szegte meg az önkormányzat Muraközy János emléktáblájával

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület nevében Szőkéné Kopping Rita képviselőjelölt, önkormányzati képviselő küldött közleményt a helyi sajtónak. Ezt közöljük most.

“2019. szeptember 2-án Muraközy János emléktábláját avatták fel Kecskeméten, a Kálvin tér 1. alatt Fideszes képviselők és képviselőjelöltek néhány kecskeméti polgár jelenlétében.

Kecskemét Megyei Jogú Város rendeletben szabályozza minden emléktábla, szobor elhelyezését, utcák és terek elnevezését. A rendeletünk szerint előzetesen bizottsági, majd testületi jóváhagyás szükséges ezekhez. A Muraközy János emléktábla mindezen hozzájárulások hiányában került kihelyezésre.

Kérdéseim:

– Miért volt ilyen sürgős az emléktábla kihelyezése, megszegve a helyi rendeletünket? Ráadásul lehetőség lett volna az augusztusi rendkívüli testületi ülésen a jóváhagyásra.

– Hogyan kaphatott meghívást egy fideszes képviselőjelölt, amikor a jelenleg regnáló képviselők nem kaptak meghívást az eseményre?

Örvendetes gondolat a Muraközy János emléktábla kihelyezése, de sajnálatos, hogy mindezt a Fidesz egy kampányeseménnyé degradálta.

Szőkéné Kopping Rita

KMJV önkormányzati képviselő

a Szövetség a Hírös Városért Egyesület egyéni képviselőjelöltje

Kecskemét, 2019. szeptember 3.”

A városházának mi is feltettük a kérdést, hogy miért nem volt ebben az esetben engedélyeztetés. Amint válasz érkezik, közöljük.

Hasonló cikkünk:  Valótlanságok leírása miatt pert nyert Király József a Hírösvény és a Hiros.hu ellen

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...