fbpx

FRISS HÍREK

Szálloda bizniszben utazik Bus András Gábor, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje

- Advertisement -

Az alapvetően nem baj, ha egy képviselő ( vagy jelölt ) vállalkozó is egyben, esetleg jól menő céggel rendelkezik. Az a kérdés, hogy hogyan?

A szálloda biznisz kezdetei

Mostani történetünk 2010-ben kezdődött, amikor telekürtölték a sajtót azzal, hogy egy 100 férőhelyes, négycsillagos hotel épül a kecskeméti fürdő mellé, amelyet a Hilton üzemeltet. Majd nem sokkal később az is sajtóhír lett, hogy ebből semmi nem lesz. Eltelt jó pár év, a Hírös Sport Kft. pedig úgy gondolta, itt az idő, hogy megint felmelegítse azon vágyát, hogy szálloda épüljön a fürdő mellé, mondván, hogy ettől több vendége lenne a fürdőnek. A fürdő üzleti terve is szállodával együtt számolta ki a vendégeket.

Ezért 2018. október 26-án a Hírös Sport Kft pályázatot hirdetett, amelyre november 12-ig lehetett anyagot beadni. Ezt meg is tette két magánszemély, közösen.

Házon belüli lett a nyertes

Egyikük az a Bus Gábor ( A Fidesz-KDNP jelöltjének, Bus András Gábornak az édesapja ), aki a pályázatot kiíró cég felügyelőbizottságának az elnöke. A másikuk pedig Jászberényi Tamás, aki egykor a Duna Aszfalt Kft. gazdasági igazgatója volt. A LinkedIn profilja szerint még mindig köze van a céghez.

Meg is nyerték a pályázatot, más ajánlat nem is érkezett. A vállalásuk szerint 20 éven át üzemeltetik majd a háromcsillagos, Superior besorolású szállodát a fürdő mellett. Maximum 50 szobát alakítanak ki és egy 60 fős konferenciatermet is. A tervezett szálloda szintenkénti összes alapterülete 1500 m2, amelyből a szobák 760 m2-t, a közös- és kiszolgáló helyiségek 740 m2-t foglalnak el. 640 millió forintból építenék a hotelt, ennek nagy részét hitelből biztosítanák. A fürdő úgy kalkulál, hogy a szálloda működése már az első 1-2 évben is 11 ezer fővel növelheti éves szinten a vendégeik számát, ami évente 11 milliós bevételnövekedést hozhat.

Bus Gábornak és Jászberényi Tamásnak, a szerződéstől számított két éven belül meg kell szerezniük az építési engedélyt, és annak véglegessé válásától két évük van a beruházás megvalósítására.

Hasonló cikkünk:  Polgármester választás: nyilvántartásba vették Szemereyné Pataki Klaudiát, a Fidesz-KDNP jelöltjét

De térjünk vissza a pályázókra!

2018. november 14-én még hiánypótlásra szólították fel a pályázókat, ezt meg is tették eredményesen. 2018. november 16-án létrehoztak egy közös tulajdonú céget, az Aqua Hotel Kft.-t. Ebben Jászberényi a többségi tulajdonos. A céget 2018. november 20-án bejegyezték.

És itt jön egy csavar!

2019. február 6-án Bus Gábor távozott a kisebbségi tulajdonosi székből, helyére ugyanekkor érkezett a fia, Bus András Gábor, aki a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje a 7. egyéni választókerületben. Már a kezdettől ő volt az ügyvezető, innentől tehát tulajdonos is.

Elírt önéletrajz

Egy 2019. augusztusában íródott önéletrajzában Bus András Gábor azonban rosszul emlékszik a dátumokra. Egy időpontra teszi az ügyvezetési megbízást és a tulajdonosi státuszt, 2018. januárjára. Amibe belerondítanak a cégadatok, amelyek szerint ehhez képest csak 10 hónappal később jött létre a cég.

Még ha a jog meg is engedi, hogy egy cég felügyelőbizottságának elnöke nyerjen magánemberként egy pályázatot, amelyet a bizottság által felügyelt cég ír ki, akkor is sokakban felvetődhet, hogy ez mennyire erkölcsös. Ennek eldöntését olvasóinkra bízzuk.

Bus András Gábor, aki bemutatkozása szerint Kecskeméten képzeli el a jövőjét, jelenleg nagyon is kétlaki életet él. Instagramján így is jelzi: Kecskemét/Szeged. Állami ösztöndíjas joghallgató, a szegedi egyetem egyik intézetének demonstrátora ( egyszerűbben: adminisztrációs ügyintéző ). Érdekesség, hogy a választási óriásplakátját bemutató Facebook posztjához feltűnően sok, külföldi nevű, angol nyelven író ismerőse írt.

Van még érdekes név a Hírös Sportnál

A Hírös Sport Kft. felügyelőbizottságának elnökhelyettese Szöllősi Balázs, akinek több közös – trafikokat üzemeltető – cége van B. Tóth Katalinnal, a Fidesz-KDNP egyik széchenyivárosi jelöltjével. A céges adatbázisban azonban még Szöllősiné B. Tóth Katalinként szerepel. Úgy tudjuk, változás történt közben a családi állapotában. Szöllősi Balázsé a belvárosi luxustrafik is.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...