fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

A polgármester alkalmassági vizsgája – 6. rész

- Advertisement -

Egy park, amely a történelem homályába vész.

2010 szeptemberében robbant a hír, hogy 20 milliárd forintos beruházással a magyar történelem dicső korszakait korhű díszletek között, látványos technikával, óriás színpadokon és tereken bemutató témapark épül Kecskeméten, a francia Puy du Fou mintájára. Minderről akkor Bányai Gábor, a megyei közgyűlés volt elnöke (jelenleg parlamenti képviselő), dr. Zombor Gábor, Kecskemét korábbi polgármestere, Philippe de Villiers, a francia park megálmodója, Nicolas de Villiers, a Puy du Fou vezetője számolt be a sajtónak. A jelenlegi polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia ekkortájt alpolgármesteri címet viselt.

Az álmokból semmi nem lett, hasonló ígérgetések voltak csak, mint manapság az intermodális pályaudvar kapcsán.

– Tudomásom szerint készültek igen csak drága, általunk nem látott tanulmányok, azóta is fizetjük a cég ügyvezetőjét, már zenét is rendeltek a projekthez Ákostól nem kevés pénzért. Magyarul, első ránézésre beindult a dolog, mégsem látunk belőle évek óta semmit sem, csak lehet, hogy a pénz fogyott el – vetette fel az MSZP-s Dobos József önkormányzati képviselő. Továbbá azt kérdezte, a kecskeméti önkormányzatnak mennyibe került a témapark előkészítése, van-e a városvezetésnek valamilyen elképzelése a projekt vagy annak módosított változatának megvalósítására, és ha nincs, mi terveznek annak érdekében, hogy a bevitt pénz részben vagy egészben visszakerüljön a város kasszájába.

Hasonló cikkünk:  Kecskemét júniusban választ, egyelőre hallgatnak a pártok a jelöltjeikről

A fideszes városvezetés válasza ez volt:

A kecskeméti és a megyei önkormányzat 2009-ben 4–4 millió forintot kifizetett döntés előkészítő anyag megírására, 2010-ben 250–250 ezer euró (jelenlegi árfolyamon közel 78–78 millió forint) tagi kölcsönt nyújtottak a költségek megelőlegezésére és az előkészítő munkálatok finanszírozására, míg a 2011 első felében felmerült költségek fedezésére újabb 15–15 millió forintot folyósítottak.

Azaz a város és a megyei közgyűlés is valóban közel 100–100 millió forintot költött a témaparkra, amelyből egy kapavágásnyi sem készült el.

Alkalmas, vagy alkalmatlan? Ön dönt!

A városvezetés és a Fidesz-KDNP frakciója nagy részt ugyanazokat az embereket akarja ismét a város élén látni, mint abban az időben. Ha 100 millió forintnyi közpénzről ilyen könnyedén lemondtak, akkor mennyire alkalmasak gazdaságilag jó irányba vinni Kecskemétet? Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az intermodális pályaudvarra is elköltöttek már 2,7 milliárd forintot, és még el sem kezdődtek a megígért munkálatok.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...