fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

Amikor a Fidesz gúnyolódott a KDNP-n

- Advertisement -

A Szövetséget olykor az a vád éri kormánypárti oldalról ( lényegében csak ezzel tudják támadni ), hogy az összeálló ellenzéki pártok korábban milyen nyilatkozatokat tettek egymásról.

Nos, lássuk akkor, milyen viszonya is volt a Fidesznek egykor a KDNP-hez. Ott van az a bizonyos

Csuhások! Térdre, imához!

történet, amelyre ugyan nincs konkrét bizonyíték, csak egy akkori miniszter, Andrásfalvy Bertalan nyilatkozata, amely így szólt:

„Hadd tegyem hozzá, hogy amikor a kereszténydemokrata oldalról valamilyen vallásos vagy az egyházzal kapcsolatos megnyilvánulás hangzik el, akkor itt mögöttem a frakcióvezető elkiáltja: imához, vagy énekeljük el a Himnuszt.”

A miniszter mögött Orbán Viktor, a Fidesz akkori frakcióvezetője ült.

Aztán itt van egy 1991-es eset. Az MDF-es Bogdán Emil beszéde után ez történt a parlamenti napló szerint.:

Hasonló cikkünk:  Donald Tusk: akik nem támogatják Ukrajnát, elárulják Európát

“Taps az MDF padsoraiban. – Dr. Orbán Viktor: Remélem, a Kereszténydemokraták tapsolnak. Jézus Krisztus nevében tapsot kérek!”

És álljon itt egy megtörtént eset abból az időből, amikor a Fidesz máshogy vélekedett Trianonról. Egy 1990-es történetről van szó, amikor az akkori házelnök így beszélt ( és történt utána, ami történt ) a parlamenti archívum szerint:

„Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselõtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.)”

És akkor lazán, megengedően átsiklottunk azon, hogy liberálisból azzá változott Orbán Viktor és a Fidesz, amivé.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...