fbpx

FRISS HÍREK

Azonnal egy félrevezetéssel indította a ciklust a Fidesz

- Advertisement -

A választók felé semmi köszönet nem került ki a kecskeméti Fidesz Facebook oldalára, és a kecskeméti választási eredményről sem lehet itt olvasni. Kikerült viszont egy központi kommunikációs elem, ami totálisan félrevezető. Kitettek ugyanis egy naracsszínű térképet azzal a felirattal, hogy továbbrta is a Fidesz-KDNP a legerősebb. A grafika a szöveggel azt sejteti, hogy totálisan letarolták az országot. Miközben szó nincs erről. Ez a térkép csupán a megyei közgyűlések összetételére utalhatna, amelyeket kétségtelenül uralnak. És ez ugyan jelzi, hogy a 10 ezer főnél kevesebb lakosságú településeken rájuk szavazott a többség, ugyanakkor fontos leszögezni, hogy a megyei listák esetében nem érvényesült az ellenzéki összefogás, tehát ott több felé mentek a szavazatok. Tehát a helyén kell kezelni ezt a narancsos térképet.

Fidesz/Facebook

Főleg annak a tudatában, hogy a megyei közgyűlések alaposan kiherélt testületek, amelyeket éppen Orbán Viktor és korábbi kormánya csonkított meg. A Népszava így írt erről: „Míg 2010-ben a 19 megyei önkormányzat több száz milliárd forintból gazdálkodott, idén összesen 16,3 milliárd forintot költhetnek el. Ez a pénz pedig gyakorlatilag elmegy a közgyűlés tagjainak javadalmazására, illetve néhány fős apparátus fenntartására. A megyei költségvetések átlagosan a 2010-es források 2-4 százalékára zsugorodtak, a Fidesz-kormány elvette feladataikat, oktatási, egészségügyi, fejlesztési intézményeiket.

Hasonló cikkünk:  Aki június 9-én külföldön lesz, az nem voksolhat az önkormányzati választáson

A lap megjegyzi azt is, hogy a megyei közgyűlések ma nem mások, mint politikusok „elfekvői”. A Népszava a cikk végén azt kérdezi, hogy vajon az eredmények tudatában, újraéleszti-e a kormány a megyei közgyűléseket, látván, hogy jelentős hatalma csupán ezeken – az amúgy kiüresített –  fórumokon maradt.

A lap kiszámolta: 3009 olyan település van, ahol 10 ezernél kevesebben laknak. Ezek közül 517-ben választottak kormánypárti vagy a Fidesz-KDNP támogatású polgármestert. 5 éve még 518 ilyen település volt. Tehát nem taroltak, hanem romlott is a helyzetük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...