fbpx
16.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Egyik nap az ellenzéknek, másik nap a Fidesznek dolgozik Rajnai Attila?

- Advertisement -

Rajnai Attilát országosan a mai napig egy balliberális újságírónak tartják sokan. Ez még azokból az időkből eredhet, amikor a szocialista Balogh László vezette megyei közgyűlésnek dolgozott. Erősíti ezt a hitet, hogy a mai napig a balliberális 168Óra hetilapnak ír.

Orbán: „Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, ne mi kapjuk a legtöbbet”

Valamint hozzá köthető néhány olyan lebuktató cikk, amelyben fideszes politikusok érintettek. Legutóbb Mengyi Roland ügye, de a legemlékezetesebb a Tokaji borcsaták sorozata volt. Az Élet és Irodalomban arról írt, hogy Orbán Viktor miniszterelnökként a felesége résztulajdonában lévő cég taggyűlésein, tanácsokat ad állami területek bekebelezésére. Később azonban az ellene indított pert elbukta az újság, mert a bíróság szerint ezek az összejövetelek nem taggyűlések voltak.

Csakhogy Rajnai munkássága, szűkebb hazájában egészen másként fest. Mostanában különösen. Állandó vendég a KTV Sajtóasztal című műsorában, amelyben rendre ekézi a helyi ellenzéket, és mondanóját úgy alakítja gyakorta, hogy az éppen a városházi kommunikációhoz illeszkedik. Például olyanokat mondott a Szövetség polgármesterjelöltjéről, hogy

  • Kaposvárról idevezényelt katona, aki szolgálati lakásban él, és azt sem tudja, hogy bizonyos utcák hol vannak.
  • Ha vezetni akarja Kecskemétet Lejer Zoltán, akkor valamennyire szeretnie kellene.

Egyik legutóbbi cikkében a Hírösvényben pedig az ellenzékre utalva a következő, nem éppen hízelgő mondatokat és kifejezéseket engedte rá olvasóira.

  • Szőkéné Kopping Rita a fővárosi D. Klára párt helyi vezetője.
  • a kapuzárástól vicsorgó plüssmaciknak minden mindegy, ha bizonyítani szeretnének végre, egyszer, utoljára.
  • csak a tehetetlen düh tombol, hogy nem tudnak népszerűbbek, elfogadottabbak lenni, hogy ez az általuk lebirkázott állampolgárok nem vevők erre a nyegle, minden fejlesztést oldalba bökdöső, falrahányós stílusukra, pedig köröm szakadtáig produkálják, mindenki láthatja,  ők mindenre képesek!
  • A tehetetlenség nagy úr és lassan ez az idegőrlő félelem felzabálja a szövetségüket, a maradék hitelüket.
Hasonló cikkünk:  Miért kell tarra vágni évente ezer hektár erdőt Kecskemét környékén?

Rendben, tudomásul veszi mindenki, ha Rajnai Attilának kedvesebb a jelenlegi városvezetés, nincs is ezzel baj.

Csak fura, hogy közben az ellenzéknek is dolgozik

Eljutott hozzánk egy képkivágás, amelyből az derül ki, hogy az egyik szövetségi jelölt Facebook oldalának tartalma nagyon is függ Rajnai Attilától. Egészen pontosan cikkeket posztol ide, olyanokat, amelyek viszont az ellenzéki retorikához illeszkednek.

Ezen jól látható, hogy a tartalmat ő tette közzé. Ott a Szövetség logója, és plakátjainak szín- és formavilága is egyértelmű.

És, hogy csavarjunk egy újabbat a történeten, közben Rajnai Attila arra kéri ismerőseit, hogy kedveljék a Fidesz-KDNP petőfovárosi jelöltjének új Facebook oldalát.

Azt nem tudjuk, hogy pénzért vagy meggyőződésből dolgozik az ellenzéknek is, vagy éppen a Fidesznek, vagy egyszerre mindkettőnek. Ez legyen az ő dolga.

„Rajnai hitelessége megkérdőjelezhetetlen, tisztessége kikezdhetetlen”

Korábban a 168Óra így írt róla:

„Rajnai Attila tehát történetmesélő. Ehhez azonban az kell, hogy a történetek ne kerüljék el, hanem szinte keressék őt. És meg is találják, mert a történetek is szeretik őt, mert a történetek szeretik azokat, akik szépen, közérthetően és legfőképpen: hitelesen beszélik el őket. Rajnai hitelessége megkérdőjelezhetetlen, tisztessége kikezdhetetlen. Ez utóbbi azért is komoly dolog, mert Rajnai Attila magányos a szónak abban az értelmében, hogy egy vidéki városban gyakorolja hivatását. Nem veszi körül naponta egy szerkesztőség, ami mindig biztonságot ad, ahol fel lehet oldódni, ahol föl lehet töltődni, ahol a problémák átbeszélhetők, ahonnan erőt, bátorságot lehet meríteni. Magára van hagyva, s mi, innen, a még mindig burok fővárosból, legfeljebb csak azt a támaszt tudjuk megadni neki, hogy bármikor fölvesszük a telefont, ha hív bennünket.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...