Folytatódott a KSE-ügy: hamis aláírások vannak a bérjegyzékeken

0
Hirdetés

Király József, a Szövetség képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón így foglalta össze a KSE-ügyet röviden:

  • 450 millió forint tűnt el fiktív számlákon
  • a tönkrement sportcég kb. 400 millió forint ki nem fizetett adósságot hagyott maga után

Tegnap folytatódott Szegeden a per, amelyen a “koronatanúnak tekinthető” Sztojan Ivkovics megint nem jelent meg arra hivatkozva, hogy külföldön van. De megjelent egy régi ismerőse, egy szerb kosáredző, akit Ivkovics hozott Kecskemétre, és ő intézte a szerződését is. Lényegében csak vele tartotta a kapcsolatot. Szinte semmire nem emlékezett. Arra sem, hogy mennyit keresett, de azt sem tudta, hogy él-e még a bankszámlája, ahova a pénz ment. A bíró kérdésére azt azért megerősítette, hogy a fizetési bérjegyzékek némelyikén nem az ő aláírása szerepel.

Ezt mondta egy korábbi, Szegedről kölcsönzött kecskeméti kézilabda játékos is. Meg még azt, hogy neki csak a minimálbérről volt szerződése, a többit zsebbe kapta, erről semmit nem vett át – mondta Király József.

Hirdetés

Szerinte az is érdekes, hogy az egyik érintett ügyét kiemelték a többi közül, és az ő ügyét Kecskeméten folytatták le, pedig éppen azért került Szegedre az egész ügy, mert helyben elfogultságot jelentettek.

A tegnpai tárgyaláson egyébként az egyik ügyvéd azt indítványozta, hogy a hűtlen kezelést minősítsék át költségvetési csalásra. Ezzel azonban bizonyos mértékig újra kellene kezdeni az ügyet. A bíróság később dönt az indítványról. A per december 5-én folytatódik.

Bodrozsán Alexandra képviselőjelölt a sajtótájékoztatón elmondta: azért, hogy ilyen ügyek ne történhessenek a város vezetésének leváltása után, a Szövetség jelöltjei aláírják azt a minimum programot, amelyet már sok százan aláírtak online. Ebben vállalják, hogy:

  • átlátható lesz az önkormányzat működése
  • közérdekű adatok kiadásáért nem számítanak fel költséget
  • az önkormányzat költségvetése, és cégeinek költségvetése átlátható lesz, mint ahogyan a pályázatok is
  • a vagyonnyilatkozatok nyilvánosak lesznek
  • átláthatóvá teszik a közbeszerzéseket

A képviselőjelölt szeretné, ha a Fidesz-KDNP jelöltjei is csatlakoznának aláírásukkal.

Lejer Zoltán, a Szövetség polgármesterjelöltje megerősítette, hogy programjuk szerint a nyitott városháza éppen ezt a minimum programot takarja, mert a lakosságnak joga van tudni, hogy a várost irányítók mire költik a közös adóforintokat.

 

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft