fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Gondi Etelka: Az én időmben a közterület-felügyelők ellenőrizték a közvilágítást

Hogyan lehetne a leghatékonyabban ellenőrizni és jelezni a közvilágítás hibáit? Ez ma egy igen fontos kérdés Kecskeméten. Már csak azért is, mert sok a gázolásos baleset a zebrákon. A legutóbbi, Szolnoki úti esetnél is, nem égtek éppen ott a lámpák, ahol megtörtént a baj.

Ennek hatására Szemereyné Pataki Klaudia polgármester bevitt egy javaslatot a közgyűlésre, amely arról szólt, hogy a szolgáltató a gyalogos átkelőknél szenzoros megoldással figyelje a lámpák fényét. Ez a rendszer jelezne a szolgáltatónak, ha valahol nem világít a lámpa.

A politikusok is ötletelnek. Király József önkormányzati képviselő (Szövetség) azt vetette fel, hogy jó lenne, ha egy lakossági jelzőrendszer is ki tudna épülni. Nem csupán közvilágítási hibákra figyelve, hanem havazáskor, jeges úttest esetén, szemétkupacok megjelenésekor is mennének a telefonok, levelek az illetékeseknek.

Vancsura István önkormányzati képviselő (Szövetség) azt indítványozta, hogy újból vizsgálják meg a zebrák környékén a közvilágítást, és ha kell, modern technikákkal tegyék láthatóbbá az átkelőket. Ezt azonban nem támogatta a Fidesz-KDNP többség.

A közterület-felügyelők annak idején ellenőrizték

Gondi Etelka, aki az egykori közterület-felügyelet vezetője volt 2002 és 2007 között, a KecsUP-nak azt mondta, hogy a felügyelőknek akkor ki volt adva feladatként havonta egy, olykor két alkalommal, hogy a sötétedéskor is dolgozók, figyeljék a közvilágítási hibákat. Ezeket összegyűjtötték, és a városnak, illetve a szolgáltatónak is lejelentették. Majd egy másik alkalommal vissza is ellenőrizték, hogy megcsinálták-e, és jó tapasztalataik voltak. Nem egy alkalommal a szolgáltató jelzett vissza, hogy köszönik a jelzést, már ki is javították a hibát. Az ellenőrzések lefedték lényegében az egész várost. Még a külterületeket is, ott autóval járták az utcákat.

Hasonló cikkünk:  Árpádvárosi lombtalanítás - video
Hasonló cikkünk:  Árpádvárosi lombtalanítás - video

December 6-án akcióznak a városrendészek

Csíkos Imrét, a Kecskeméti Városrendészet vezetőjét is megkérdeztük ez ügyben. Elmondta, hogy ez most nem feladata a városrendészeknek, nem így indulnak szolgáltaba, és ez legfőképpen azért van így, mert hivatali időben dolgoznak, tehát leginkább világosban. Ettől függetlenül, ha mégis tapasztalnak hibákat, azt jelenthetik, de nem ez a fő feladatuk. Viszont elmondta, hogy december 6-án rászánják a napot erre, és mintegy 20-30 emberrel bejárják a várost, és amilyen hibát látnak, azt feljegyzik.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...