fbpx

FRISS HÍREK

Gondi Etelka: Az én időmben a közterület-felügyelők ellenőrizték a közvilágítást

- Advertisement -

Hogyan lehetne a leghatékonyabban ellenőrizni és jelezni a közvilágítás hibáit? Ez ma egy igen fontos kérdés Kecskeméten. Már csak azért is, mert sok a gázolásos baleset a zebrákon. A legutóbbi, Szolnoki úti esetnél is, nem égtek éppen ott a lámpák, ahol megtörtént a baj.

Ennek hatására Szemereyné Pataki Klaudia polgármester bevitt egy javaslatot a közgyűlésre, amely arról szólt, hogy a szolgáltató a gyalogos átkelőknél szenzoros megoldással figyelje a lámpák fényét. Ez a rendszer jelezne a szolgáltatónak, ha valahol nem világít a lámpa.

A politikusok is ötletelnek. Király József önkormányzati képviselő (Szövetség) azt vetette fel, hogy jó lenne, ha egy lakossági jelzőrendszer is ki tudna épülni. Nem csupán közvilágítási hibákra figyelve, hanem havazáskor, jeges úttest esetén, szemétkupacok megjelenésekor is mennének a telefonok, levelek az illetékeseknek.

Vancsura István önkormányzati képviselő (Szövetség) azt indítványozta, hogy újból vizsgálják meg a zebrák környékén a közvilágítást, és ha kell, modern technikákkal tegyék láthatóbbá az átkelőket. Ezt azonban nem támogatta a Fidesz-KDNP többség.

A közterület-felügyelők annak idején ellenőrizték

Gondi Etelka, aki az egykori közterület-felügyelet vezetője volt 2002 és 2007 között, a KecsUP-nak azt mondta, hogy a felügyelőknek akkor ki volt adva feladatként havonta egy, olykor két alkalommal, hogy a sötétedéskor is dolgozók, figyeljék a közvilágítási hibákat. Ezeket összegyűjtötték, és a városnak, illetve a szolgáltatónak is lejelentették. Majd egy másik alkalommal vissza is ellenőrizték, hogy megcsinálták-e, és jó tapasztalataik voltak. Nem egy alkalommal a szolgáltató jelzett vissza, hogy köszönik a jelzést, már ki is javították a hibát. Az ellenőrzések lefedték lényegében az egész várost. Még a külterületeket is, ott autóval járták az utcákat.

Hasonló cikkünk:  "Szerettem volna jobbá tenni az életemet" - két ázsiai vendégmunkással beszélgettünk

December 6-án akcióznak a városrendészek

Csíkos Imrét, a Kecskeméti Városrendészet vezetőjét is megkérdeztük ez ügyben. Elmondta, hogy ez most nem feladata a városrendészeknek, nem így indulnak szolgáltaba, és ez legfőképpen azért van így, mert hivatali időben dolgoznak, tehát leginkább világosban. Ettől függetlenül, ha mégis tapasztalnak hibákat, azt jelenthetik, de nem ez a fő feladatuk. Viszont elmondta, hogy december 6-án rászánják a napot erre, és mintegy 20-30 emberrel bejárják a várost, és amilyen hibát látnak, azt feljegyzik.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...