Hugyecz Zoltán: Azért támogatom a KecsUP-ot, mert ez végre nem egy propaganda újság

0
hugyeczzoltan.hu

Elkezdtek csordogálni az olvasói támogatások, és ez nagyon jó érzés. Minden nap érkezik egy kisebb vagy nagyobb összeg, és reméljük, ez még csak fokozódik. Valóban ez a biztosíték arra, hogy holnap és holnapután is írhassunk olyan ügyekről, amelyekről mások hallgtanak, mert hallgatniuk kell.

A cikkeink alatt ott van egy egyszeri vagy rendszeres támogatási lehetőség, de a Facebook oldalunk lila borítóképén is ott van minden adat ahhoz, hogy bárki a saját bankolási rendszerében küldjön nekünk pénzügyi segítséget.

Hugyecz Zoltán is az egyik támogatónk, de ő lényegében a kezdetektől segít nekünk. Független polgármesterjelölt volt a 2014-es önkormányzati választáson. Valamint ő a tulajdonos-vezérigagatója a Gorter Fémipari Zrt-nek. Vele beszélgettünk.

Hugyecz Zoltán: Sokszor halljuk, hogy az ellenzéki média túlsúlyban van. Bizonyos értelemben valóban, mert ezeket a hírforrásokat többen olvassák. Azért, mert a hazugságból már nem kérnek. Kecskeméten is csak egyfajta sajtó volt, ellenzéki hírportál sehol. Ezért amikor megjelent a KecsUP, én nagyon örültem és nem is volt kérdés, hogy segítem anyagilag a lapot. De azért fontosnak tartom elmondani, mert az olvasók talán nem tudják, hogy a KecsUP gárdájával 2 éve beszéltünk már egy olyan sajtóról, ami nem a megszokott, nem az önkormányzathoz kötődik. Jó, hogy összejött. Jó, hogy összehoztátok.

Hasonló cikkünk  Kecsup.hu: A biztos pont

KecsUP: Most nyilván páran azt gondolják, hogy Hugyecz Zoltán “írja” a cikkeket, és ő mondja meg, mi legyen a portálon. Felmerült benned akár egyszer is, hogy irányítani próbálj minket, ha már ennyit beletettél?

H.Z.: Nem azért ígértem nektek erre az évre 1 millió forintot, hogy ezzel megvegyem magamnak a lapot. Eszem ágában sincs beleszólni a munkába, a cikkekbe, a hangvételbe. De azért annyit elmondhatok, hogy azt szeretném, ha ez egy mindenkori ellenőrző, számonkérő, kritikus lap lenne. Ha változik a vezetés, akkor is.

KecsUP: Igent mondtál erre az interjúra, tehát felvállalod a KecsUP-ot.

H.Z.: Természetesen.

KecsUP: De azt aláírod, hogy azért sok embernek, sok cégvezetőnek ez nem ennyire természetes.

H.Z.: Valóban. Sokan félnek.

KecsUP: Van okuk? Egy város vezetése ki tud csinálni valakit, ha ez a célja?

H.Z.: Azoknak valós a félelme, akik az önkormányzattól vagy az államtól függenek olyan értelemben, hogy sorra nyerik a pályázatokat, a munkákat, és ezzel együtt a pénzt. De a többieknek nem kell félniük.  Én mindenkit bátorítok. Én azért annyiban könnyebb helyzetben vagyok, hogy nem Kecskeméten van a cégem, hanem Kerekegyházán (itt is fideszes városvezetés van – a szerk). Exportra gyártunk fémipari termékeket, legfőképpen az építőipar számára. Nem félek támogatni a KecsUP-ot.

Hasonló cikkünk  A hét legolvasottabb cikkei a Kecsup.hu-n

KecsUP: Az adományozás is a segítségnyújtás egyik formája, és ez sem áll tőled távol.

H.Z.: Valóban. Rendszeresen segítem tanszerekkel az EGYMI Nyíri úti Szakiskoláját. De alapítója vagyok a Csodák Tárháza Alapítványnak, amely megszervezte a tavalyi találkozót a kecskeméti gyerekek és az igazi lappföldi Mikulás között. Fiatal tehetséges sportolót is támogat a cégem. Kaptunk egy megkeresést idén, hogy rászoruló gyerekek szívesen megnéznék a Mikulásgyárat, természetesen ebben is segíteni fogok.