fbpx
10.9 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

A Termostar csinált saját igazgatójával egy interjút, a lakájmédia pedig valódi interjúként közölte

Amióta közöltük az Átlátszó cikkét a Termostar Kft. tervezett új fűtőművéről, elszabadult a pokol, és a zsebsajtó úgy tépi ezt a témát, mint foxi a lábtörlőt. Majd írunk részletesen erről is, de most jöjjön a legfrissebb, kommunista időket idéző produkció. Reggel a Hírösvény, a Keol és a Hírös is közölt egy interjút. Ugyanazt. Megegyező cím, tartalom és két esetben a kezdőkép is. De mindegyik sajátként adta el, ezzel a mondattal:

„mondja Horváth Attila, a TERMOSTAR Kft. ügyvezető igazgatója, akit annak kapcsán kérdeztünk…”

A folytatásban az áll, hogy egy valótlan információkkal teli cikk miatt történt a kérdezés (ez az általunk közölt átlátszós anyag), de ez most nem lényeg, erről tehát majd részletesebb cikket írunk. Szóval ebből az interjúként közölt írásból végül nem derült ki, ki írta. Előbb azt hittük, hogy éppen az az oldal, amit először megnyitottunk, a többi biztosan erre hivatkozva adta le. De nem. Mindegyik pont úgy fest, mintha a közlő propagandalap készítette volna. Ekkor már sejtettük, hogy miről lehet szó.

Ki is derítettük, hogy szó nem volt interjúról. Nem ült újságíró a Termostar igazgatójával szemben, és nem is telefonon válaszolt a kérdésekre. 

Házon belül írták az interjút

Az történt, hogy a Termostarból valaki (vagy valaki, aki közel áll a céghez, esetleg valamelyik munkatársához, és nem szokatlan számára az írás) megírt egy kamu interjút, és azt elküldte a sajtónak, persze vezetői engedéllyel. Jobban mondva egy részének, amelyet nyilván lehet irányítani. Mi ezt nem kaptuk meg, pedig tudnak rólunk, előző nap kerestek a cégtől. Szóval elment ez a kreált, kamu interjú mintegy közleményként a zsebsajtónak, azok pedig Ctrl+C, Ctrl+V kombinációkkal bepiszkították vele a fehér szövegdobozt.

Hasonló cikkünk:  Parkgondozási, köztisztasági és útfenntartási feladatokhoz lecserélik a régi gépparkot 
Hasonló cikkünk:  Megsemmisült a kecskeméti Rubik kocka

Így elérkeztünk oda 2020 küszöbén, hogy egy részben önkormányzati tulajdonú cégtől kimegy az önkormányzati sajtóhoz (és amelyik még kapható erre) egy egyértelműen kamu interjú, és azt leadják.

A legnagyobb poén az egészben, hogy valótlanságokra hivatkozva ment ki a zsebsajtóban az az interjú, amely valóságban meg sem történt.

Mi viszont valódi interjút csináltunk az igazgatóval, ezen dolgozunk éppen.

Ha azt szeretné, hogy a KecsUP-nak máskor is legyenek saját anyagai, és ne a propagandaszövegekre támaszkodjunk, akkor kérjük, támogassa munkánkat!

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...