fbpx
2.5 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Folytatjuk az igazunkért folytatott küzdelmet

A mai napon hirdetett ítéletet a Kecskeméti Törvényszék két sajtóhelyreigazítási perben, amelyet a Kecsup.hu ellen indított Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. Az előzményekről itt írtunk:

“Két lövést” adtak le a Kecsup.hu-ra

„A polgármester alkalmassági vizsgája – 3. rész” című cikkünk ügyében úgy döntött dr. Négyessy András (akihez egyébként az eredeti idézéssel ellentétben utólag tették át az ügyeket), hogy a kecsup.hu köteles 24 órán keresztül, önálló hírként, 5 napon belül helyreigazítási cikket közölni az eredetivel azonos helyen, a portál főoldalán, a cikk elérhetőségéig, de legalább 30 napig. Úgy ítélték meg, hogy két pontban valótlanságot közöltünk véleménycikkünkben. Az egyik, hogy Szemereyné Pataki Klaudiának köze lenne a KSE Kft. büntetőügyéhez. Másik, hogy ugyan az önéletrajzában benne volt, hogy az önkormányzati cégek gazdálkodását ellenőrzi, de a vagyongazdálkodási rendelet szerint nem volt ez feladata. A harmadik vitatott állításban, hogy Szemereyné Pataki Klaudia akkori alpolgármesterként gazdasági ügyekért is felelős alpolgármesterként volt megjelölve írásunkban, a felperes keresetét nem találta megalapozottnak a Törvényszék.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti külterületi utak, nem városinak való vidék, napi küzdelem az itt élőknek is
Hasonló cikkünk:  Az éjszaka kivezette a kormány a benzinárstopot - a Mol kutakon 641 forint a 95-ös benzin

A másik helyreigazítási perben „A polgármester alkalmassági vizsgája – 4. rész” című írásban azt támadták, hogy felperesek (Szemereyné és az KMJV Önkormányzata) a Jam Pub és a Vanity működését ellehetetlenítették és a Technika Kávézót bezáratták volna. A törvényszék azt állapította meg, hogy valótlant tényt állítottunk, és bár vitattuk, hogy bármelyik felperes is érintettje lenne a közlésnek a véleménycikkben, de a bíró szerint Szemereyné személye beazonosítható volt, így helyt adott a keresetnek.

Az ítéletek nem jogerősek, a kiadónk fellebbez, és tovább harcol a szabad véleménynyilvánításért, a szólásszabadságért, valamint az átlátható önkormányzatiságért.

Az ügyünk mai fejleménye a sajtópereiről is ismert origo.hu-n is megjelent, egy az egyben a hiros.hu-t idézték. Köszönjük a figyelmüket, békés karácsonyt!

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...