fbpx
Kezdőlap Itthon Fura fotók a lakájmédiában – szándékosság vagy bénaság?

Fura fotók a lakájmédiában – szándékosság vagy bénaság?

flickr.com/Photos by Lenty (illusztráció)

Mi nem tudjuk eldönteni, ezért az olvasókra bízzuk. Önök szerint szándékosan töltenek fel olyan fényképeket az ellenzéki képviselőkről bizonyos híroldalakra, amelyek akár arra is alkalmasak lehetnek, hogy nevetségessé tegyék őket? Vagy egyszerűen tehetségtelen fotósokról van szó? Netán gátlástalan szerkesztők műve, akik a fényképeket teszik be a cikkekbe?

A Keol a legutóbbi közgyűlésről készült tudósításában például Király József képviselőt, az őt érintő cikkben, félig fekvő helyzetben mutatta be.  Egyébként leesett egy toll, azt vette fel éppen.

keol.hu

Ugyanebben a cikkben Lejer Zoltánról azt a fotót tartotta a Keol a legjobbnak, amelyen éppen az arcát törli a képviselő.

keol.hu

Szintén a Keol, de korábban, Lejer Zoltánról ezt a fotót tartotta közlésre érdemesnek.

keol.hu

A hiros.hu is közzétett egy szerintünk véleményes fotót, de itt a fotósról nem feltételezzük a rosszindulatot. Kétségtelenül, ez egy jó pillanatban elkapott fotó, és a szerkesztő be is tette a cikkbe. Azonban pont úgy tűnik, mintha Dobos József képviselő danolászna ezen, Lejer Zoltán frakciótársa pedig jól érzi magát a műsorszám közben.

Hasonló cikkünk:  Mit fog tenni a MOK azután, hogy szinte lenullázták?
hiros.hu/Banczik Róbert

Kreált villantás és manipulált fényképek máshol is vannak

Kormánypárti oldalon nem ritka, hogy fotókkal igyekeznek manipulálni. Baján, még a kampányban, az akkori önkormányzati újság olyan fotókat közölt az ellenzéki jelöltekről, amelyeken az eredeti fotók el voltak torzítva. Nagyobb orr, elszínezett bőr és elbandzsított szemek – valaki úgy találta, hogy jó poén lesz.

De emlékezhetünk arra is, amikor a Pesti Srácok munkatársa szándékosan olyan szögből fotózta egy eseményen Nagy Blankát, hogy be lehessen látni a szoknyája alá, majd jót gúnyolódtak ezen.

Amikor nem a propaganda fotóz, csak gúnyolódik valaki fotóján

Az egyik kormányzati szócső a legutóbbi kampányban odáig merészkedett, hogy Karácsony Gergely plakátja alapján alkalmatlannak minősítették őt, mondván, hogy ehhez sem ért. Miközben pusztán a fizika az oka, hogy a szemüveg mögött más ívben kanyarodik az arca. Természetesen szó nem volt elrontott kiadványról. És egyébként sem kell értenie kiadványkészítéshez egy városvezetőnek.

[Total_Soft_Poll id=”9″]