fbpx

FRISS HÍREK

A Centrum környéke: ez lesz az év legnagyobb fejlesztése Kecskeméten

- Advertisement -

Király József belvárosi képviselő (Szövetség) lakossági fórumán a városüzemeltetési osztály vezetője az év legnagyobb városi fejlesztéséről beszélt az érdeklődőknek. Ez pedig a Centrum áruház környékének rendezése, és ezzel együtt a piarista rendház előtti csomópont jelentős átalakítása. Előbbi azért indokolt, mert rosszak a járdák, a parkolók, és a kiskörút felületére is ráfér már a csere. Ugyanakkor a csomópontot azért szabják át, hogy az biztonságosabb és nagyobb áteresztőképességű legyen – mondta dr. Orbán Csaba.

A Centrum is beszáll a beruházásba

Megmutatjuk, hogy az áruház körül milyen fejlesztések valósulnak meg és hol. Lefotóztuk a kivetítőt a fórumon, ezt láthatják itt (a feliratokat mi tettük rá). A lila szín azt jelöli, ahol a régi járda helyett térkő burkolatot tesznek le. A kék szín a parkolók felújítását jelzi. Barnával pedig azt színezték be a tervezők, ahol megújul az útburkolat. Fehéren az áruház látható.

Rátettük a tervet a Google térképére, hogy jobban elképzelhető legyen a beruházás. Nem vagyunk mérnökök, ezért ez csak egy hozzávetőleges ábrázolás, de a lényeg kivehető belőle.

Tehát újraaszfaltozzák a Centrum előtti körúti szakaszt és a piac felőli utat egészen a Nagykőrösi utca sarkáig. Az üzlet körül teljesen eltűnik a régi, rossz állapotú járda, és térkő burkolatot kap. Valamint megcsinálják a parkolókat is az épület körül. Lakossági felvetés érkezett arról, hogy a halszálkás parkolás talán egyszerűbb lenne, érdemes lenne így kialakítani a megállóhelyeket. Mivel az érintett beruházási terület nem mind közterület, hanem van benne Centrum tulajdon is, ezért ezeken a részeken az áruház fedezi a költségeket – közölte az osztályvezető (ennek megfelelően az önkormányzati hírportál tévesen írja, hogy teljes egészében az önkormányzat fizeti a költségeket). Március közepén indulhat a munka, és a tervek szerint a nyár közepére lesz kész. A beruházást a Colas nyerte el.

Hasonló cikkünk:  Utoljára ültek össze a képviselők a júniusi választás előtt, viszont októberig szól a mandátumuk

Ennek a fejlesztésnek a része a piarista rendház előtti csomópont átalakítása. Ezt az indokolja, hogy lassú az áteresztőképessége, és megfogja piac mögött érkezőket is. Ők csak akkor haladhatnak, ha az SZTK és a Centrum közötti zebrán gyalogosok állítják meg a kiskörút forgalmát. Lámpás kereszteződés lesz ez, összehangolva a többi körúti lámpával. Az átalakítással együtt megszűnik itt a zebra az SZTK és a piarista iskola között. A lakossági fórumon elhangzott, hogy igyekeznek úgy elvégezni a munkákat, hogy ne legyen teljes lezárás az utakon. Torlódásokra természetesen kell számítani.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...