fbpx
10.9 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Kocsis István volt MVM vezető is Kecskeméten üli le büntetését

- Advertisement -

A börtönbüntetésre ítélt NER-udvartartás bukott kegyenceit sem hagyja az út szélén az Orbán-kormány: a milliárdos hűtlen kezelésért jogerősen öt év elzárással jutalmazott Kocsis István, a kormányszponzor Magyar Villamossági Művek volt vezérigazgatója is a Mengyi Roland kapcsán, a napokban megismert kecskeméti panzióbörtönben kezdi meg hosszabb pihenését február elején.

Meglepő módon, ezekben az esetekben nincs hajnali tévéstáb, kommandósok, vezetőszár, basballsapkával takart arc. Diszkréten és utólag értesülhetünk arról, hogy a már vállalhatatlan rezsiköltséggel vagy félreértelmezett önállósággal működő renegátok sem a köztörvényesek dzsungeltörvényeivel, sokkal inkább az a la carte-menü és szobanövények locsolgatásával kell, hogy megküzdjenek, míg tart a rájuk rótt meditációs idő – írja a hirklikk.hu.

Amint történik ez a félreértelmezett szerepzavarából következő elzárásra ítélt Mengyi Voldemort Roland mellett, most éppen Kocsis Istvánnal, aki ellen fél éve, mondhatni meglepetésszerűen indult nyomozás és ítélték letöltendő büntetésre, pedig nem tett mást, mi a rendszer lényege – közpénzzel tömte ki a rendszer kegyeltjeit.

Kocsis ellen hivatalosan és a vádirat szerint, azért indult nyomozás és később bírósági eljárás, mert a vádirat alapján, „a vádlottak munkájuk során előnytelen szerződéseket kötöttek és ezzel összesen több mint 15 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az MVM-nek, illetve az MVM cégcsoportjába tartozó Paksi Atomerőmű Zrt.-nek”. Ahova többek között Orbán Viktor örök-földije, Mészáros Lőrinc is alaposan befészkelte magát – ha a nyomozószervek számára ez nem volna ismert.

Hasonló cikkünk:  Kocsis Máté Kövér Lászlónak: most már a Fidesz-frakció is támogatja a svéd NATO-csatlakozást

Az MVM vezére azonban valamit elkapcsolhatott az addig zökkenőmentesen ragyogó NER-áramkörben, mert hirtelen feltűnt, hogy bizonyos jelentős tételeket nem az elvárások szerint könyvelt. Pedig a támogatásának olyan nagyságok örvendhettek addig, mint például az összességében 500 millióval megtámogatott, szigorúan civil tevékenységed folytató békemenetes CÖF, Lévai Anikó önkéntes adományszervezete, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat vagy Demjén Ferenc (60 millió), EDDA zenekar (10 millió), a nemzet csalogánya Keresztes Ildikó (7,5 millió) és még sokan mások.

Most viszont Kocsis István lekapcsolta otthon a villanyt, és Mengyi Roland társaságában böngészheti néhány évig a háromfogásos börtönétlapot a kecskeméti büntetés-végrehajtási panzióban, hogy eldöntse: vega milánói spagetti vagy csurgatott tésztaleves illene-e jobban aznapi hangulatához hortobágyi húsoskockával. Desszertnek csokoládé.

Mit is mondhatnánk minderre? Kérjük a következőt!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...