fbpx
2.2 C
Kecskemét
2023. december 1., péntek

FRISS HÍREK

Mennyire európai módszer a földre dobálni a sárga szelektív zsákokat?

- Advertisement -

Egy dühös olvasónk küldte el nekünk azt a hangfelvételt, amely a közte és a DTKH Kft. ügyfélszolgálata közötti beszélgetést tartalmazza. Ebben azzal indított az ügyfél, hogy régen bosszantja már, hogy elviszik a sárga zsákokat, és a helyettük adott zsákot egyszerűen a földre dobják, és innentől lesz vele, ami lesz.

Hiszen ellophatják (tudunk ilyen esetekről), elfújhatja a szél, belekerülhet egy tócsába, télen odafagyhat az úthoz, és látványnak sem túl kellemes, hogy szerteszéjjel hevernek a zsákok az utcákban. Nem utolsó sorban pedig vannak, akiknek fájdalmas lehet lehajolni, felszedni a zsákot. Fotókat is csatolt a nekünk írt üzenetéhez.

„Így lehet megoldani”

A panaszra az ügyfélszolgálatos munkatárs elmondta olvasónknak, hogy ez az előírás, a kitett zsákok helyére lehet csak letenni a zsákokat. A rövid beszélgetés végén még elmondta, hogy így lehet csak megoldani. De tényleg?

Nem kellett túl sokat keresgélnünk az interneten, és azonnal jöttek nagy városok (Szeged, Debrecen), és több kisebb város gyakorlati megoldásai. Ezeken a helyeken a szolgáltató tájékoztatóiban megtaláltuk, hogy az üres zsákokat a postaládába teszik. Van olyan szolgáltató, amely megengedi, hogy az ügyfél maga válassza ki a zsákok helyét. A postaláda mellett a kerítés, és valamelyik bokor, fa jöhet még szóba. Találtunk több várost, ahol úgynevezett kétkukás rendszer működik, tehát nem zsákban, hanem sárga fedelű kukában tehetik ki a szelektív hulladékot a lakók. Olyan megoldást (legalábbis papíron, szabályzatban, előírásban) nem találtunk, hogy a földre dobják le az új zsákokat.

Hasonló cikkünk:  A KTE két játékosa is pályára lépett a veretlenül csoportelső válogatottban

A DTKH honlapján is van egy tájékoztató összeállítás, de ebben nem térnek ki, hova fogják tenni a zsákokat. Az üzletszabályzat pedig nem elérhető a honlapon. Ezért kérdéseinket eljuttatjuk a szolgáltatóhoz, hogy miért így oldják meg a cserezsákok kihelyezését. Valamint feltesszük a címben szereplő kérdésünket is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti középiskolák a TOP 100-ban

A HVG idén is kiadta a legjobb 100 magyarországi középiskola listáját. Három kecskeméti is belefért a TOP 100-ba.  Az összeállítás...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...