Mennyire európai módszer a földre dobálni a sárga szelektív zsákokat?

0
Hirdetés

Egy dühös olvasónk küldte el nekünk azt a hangfelvételt, amely a közte és a DTKH Kft. ügyfélszolgálata közötti beszélgetést tartalmazza. Ebben azzal indított az ügyfél, hogy régen bosszantja már, hogy elviszik a sárga zsákokat, és a helyettük adott zsákot egyszerűen a földre dobják, és innentől lesz vele, ami lesz.

Hiszen ellophatják (tudunk ilyen esetekről), elfújhatja a szél, belekerülhet egy tócsába, télen odafagyhat az úthoz, és látványnak sem túl kellemes, hogy szerteszéjjel hevernek a zsákok az utcákban. Nem utolsó sorban pedig vannak, akiknek fájdalmas lehet lehajolni, felszedni a zsákot. Fotókat is csatolt a nekünk írt üzenetéhez.

“Így lehet megoldani”

A panaszra az ügyfélszolgálatos munkatárs elmondta olvasónknak, hogy ez az előírás, a kitett zsákok helyére lehet csak letenni a zsákokat. A rövid beszélgetés végén még elmondta, hogy így lehet csak megoldani. De tényleg?

Hirdetés

Nem kellett túl sokat keresgélnünk az interneten, és azonnal jöttek nagy városok (Szeged, Debrecen), és több kisebb város gyakorlati megoldásai. Ezeken a helyeken a szolgáltató tájékoztatóiban megtaláltuk, hogy az üres zsákokat a postaládába teszik. Van olyan szolgáltató, amely megengedi, hogy az ügyfél maga válassza ki a zsákok helyét. A postaláda mellett a kerítés, és valamelyik bokor, fa jöhet még szóba. Találtunk több várost, ahol úgynevezett kétkukás rendszer működik, tehát nem zsákban, hanem sárga fedelű kukában tehetik ki a szelektív hulladékot a lakók. Olyan megoldást (legalábbis papíron, szabályzatban, előírásban) nem találtunk, hogy a földre dobják le az új zsákokat.

A DTKH honlapján is van egy tájékoztató összeállítás, de ebben nem térnek ki, hova fogják tenni a zsákokat. Az üzletszabályzat pedig nem elérhető a honlapon. Ezért kérdéseinket eljuttatjuk a szolgáltatóhoz, hogy miért így oldják meg a cserezsákok kihelyezését. Valamint feltesszük a címben szereplő kérdésünket is.

Vannak ügyek, amelyek csak akkor lesznek köztudottak, ha mi megírjuk ezeket.
Kérjük, támogassa munkánkat! A szabad sajtót.


1000 Ft5000 Ft10000 Ft


500 Ft1000 Ft3000 Ft