fbpx

FRISS HÍREK

Az árusok szerint katasztrofális és siralmas a piac helyzete

- Advertisement -

Elkeseredettségükben levelet írt a kecskeméti piac igazgatójának az Üzlet és Asztalbérlők Közössége. Megszereztük a levelet, így a KecsUP piacra járó olvasói is (és mindneki más) megtudhatják, milyen gondokkal küzdenek az ott árusítók.

„Mi mint a piac üzlet- és asztalbérlői tájékoztatásul szeretnénk közölni Önnel a városi piac jelenlegi katasztrófális és siralmas helyzetét, ami az elmúlt egy évben drasztikusan és rohamosan leromlott, és ez a folyamat nem állt meg. Ez így veszélyezteti a piac bérlőinek megélhetését.”

Így kezdődik a levél, majd 7 pontban fejtik ki aggodalmukat. Végigmegyünk ezeken, összefoglalva a lényeget az aláírók gondolatai alapján.

  1. Gond van a parkolással. A levélírók szerint a mélygarázsban különböző szervezetek autói foglalják a helyet a vásárlóktól. A hétvégi parkolás „katasztrófa”, alig taláni helyet. Sokan inkább elhajtanak, és máshol, tehát nem a piaci árusoktól veszik meg, amit szeretnének.
  2. Nem elég szigorú a nyitva tartás ellenőrzése. A levél szerint a hivatalos nyitva tartás 6-14 óra között van, de több tulajdonos nem tartja be. Már idő előtt bezárnak, vagy ki sem nyitnak, szabadságon vannak, ahogy éppen gondolják. Pedig ezt a bérleti szerződés szabályozza. Az asztalon árulók között vannak, akik foglalják az asztalt, de nem árulnak, üresen vannak, elveszik másoktól a lehetőséget. Ezek mind elriasztják a vevőket, mert kiszámíthatatlanná teszik a piacot.
  3. A nyitva tartás vagy szigorú betartatása, vagy a nyitva tartási idő meghosszabbítása. Tehát összefügg az előző ponttal. Ugyanis hétköznap délelőttönként egyre kevesebben járnak a piacra a panaszosok szerint. Sokan a munka után pedig már hiába jönnek, akkor nincs nyitva a piac.  Aki tud előbb is jönni, de idő előtt bezárt üzletet talál, az úgy érezheti, hogy a piacon nem találta meg a számítását.  A levélírók azt szeretnék, hogy vagy legyen szigorúan betartatva a mostani nyitva tartás, vagy legyen olyan nap, amikor 14 óra után is nyitva lehet, aki szeretne.
  4. Idő előtt lekapcsolják a villanyt. Az árusok szerint a piacfelügyelők így jelzik a vásárlóknak, hogy záróra lesz. A levél szerint gyakori, hogy már 12 órakor nincs világítás, vagy kevesebb a fény. Többször szóltak emiatt, a válasz az volt, hogy spórolnak. Az aláírók szerint azonban sokat fizetnek az árusítási lehetőségért, így elvárják, hogy a hivatalos nyitva tartási időben végig legyen villany.
  5. Hideg, rideg a hangulat. A vevők semmiről nincsenek tájékoztatva. Nincs alkalomhoz illő díszítés, hangosbemondó, zene. A levél szerint nincsenek programok, amelyek vevőket csalogathatnának.
  6. Rendezetlen, szemetes a piac. Rekeszek szétdobálva, szemetest nem ürítik, bérlői mosdókban sokszor nincs papír, szappan. Fűtés nincs, saját maguk kontójára oldják meg. Kevés a piac előtti rakodóhely, füst és zsírszag terjeng a csarnokban. Nincs fórum, ahol meghallgatnák a problémákat.
  7. Bárki beléphet a nagybanira, ami elviszi a vásárlókat a városi piactól. A nagybani piac a viszonteladók kiszolgálására létesült, mégis lakossági mennyiséget is lehet vásárolni. Ezzel a városi piac forgalma csökken, mert sokan a nagybanira mennek. Nagyobb városokban ezt nem engedik – fogalmaznak.
Hasonló cikkünk:  Kiélezett küzdelem mellett 3 pontot vitt a Fehérvár

Az árusok szerint, ha nem történik változás, bezárhat a piac

Azzal zárják a levelet, hogy ha kevesebben vásárolnak, akkor a bérlők előbb-utóbb visszamondják a szerződést. Ez pedig a piac bezárásához vezethet. Ezért a problémák azonnali kezelését kérik a piac vezetőségétől.

Kérdőívet küdött az igazgató, és egyeztetésre hívta az árusokat

A levél után Kolek Andrea igazgató egy kérdőívet küldött szét az árusoknak, amelyben lényegében a felvetett problémákra kérdeznek rá, és általában igen vagy nem a válaszlehetőség. Vannak azért kifejtős kérdések is. Egyben jelezte, hogy kedden (tehát ma) 13 órakor várja a panaszosokat, hogy megbeszéljék a felvetéseket.

A témára visszatérünk, és megkeressük az igazgatót is, mire jutottak az egyeztetésen. Addig is elküldtük kérdésünket, hogy egyetért-e a panaszokkal, és várható-e bármiben változás. Ha megjön a válasz, azt is közöljük.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...