fbpx
4.4 C
Kecskemét
2024. április 26., péntek

FRISS HÍREK

Evolúciót tagadó orgoványi rajzpályázatot támogat az emberminisztérium

- Advertisement -

Az orgoványi Örömhír Alapítvány hirdette meg azt a rajzpályázatot, amelyre gyerekek és felnőttek alkotásait is várják. A kezdeményezés célja a teremtés újrafelfedezése. Ezért arra kérik a jelentkezőket, hogy szárnyaljon a fantáziájuk. De segítségül ilyen témákat jelöltek meg:

  • Milyennek képzeled el a teremtés napjainak egyes mozzanatait?
  • Milyen lehetett a teremtés előtti és utáni világ?
  • Milyen volt az állatok békés együttélése?
  • Milyen lehetett az első dinoszaurusz pár az Éden kertben?
  • Mit szóltak vajon az akkor élő dinók az épülő Nóé bárkájához?
  • Milyen lehetett a dinók és az emberek kapcsolata?

Az evolúció nyílt tagadása állami segítséggel

A helyesírási hibákkal megírt szöveg felett, az eseményről szóló, szintén helyesírási hibával elkészített felhíváson piros vonallal áthúzták az evolúciót, és egy piros kiegészítéssel az lett belőle, hogy: teremtés ( angolul szerepel a tájékoztatón: creation)

firemedia.hu

Ez eddig nem túl érdekes, végül is gondolhatja egy alapítvány, és terjesztheti, hogy szerinte az evolúció nem történt meg, és helyette a teremtés alkotta meg a világot, és rajta mindent. Az már sokkal inkább érdekesebb, hogy az alapítvány szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja az evolúciót tagadó kezdeményezést. Az a minisztérium, amelynek vezetője, Kásler Miklós, gyógyítási potenciát lát a tízparancsolatban. Szerinte a halálos betegségek nagy részét annak betartásával el lehet kerülni.

A Mérce készített korábban egy összeállítást a miniszter gondolataiból, az előbbit is onnan vettük. Cikkükből az is kiderül, hogy Kásler nem hisz az ősrobbanásban, azt spekulációnak tartja; szerinte Einstein E=mc2 képletét már megcáfolták; valamint úgy véli, Isten létezését bizonyítja, hogy az izotópok elvesztik tömegük felét.

Az ateista társaság szerint veszélyes, ha úgy tűnhet, hogy az állam az evolúciót tagadók pártján áll

A Magyar Ateista Társaság szerint „Rendkívül veszélyes, hogy az EMMI az állam nevében támogatásával egy olyan áltudományos elképzelés mellett áll ki, mint amilyen a kreacionizmus (amely újabban intelligens tervezettség néven fut), ugyanis azt a látszatot keltve, hogy a magyar állam az evolúciót tagadók oldalán áll, ezzel egy a legjobb emberi tudással össze nem egyeztethető elképzelést legitimizál.”

A KecsUP megkeresésére a társaság elnöke, Waldmann Tamás még a következőket is írta:

Hasonló cikkünk:  Nyárlőrinc-Lakitelek szomszédvári rangadó lesz vasárnap

„A közoktatás, az iskola feladata, hogy a gyereket felkészítse az életre, megismertesse őket a tudomány eredményeivel és képessé tegye őket arra, hogy a kritikus gondolkodásra való képesség keretében a tudást megkülönböztessék a vélekedéstől és a hittől. A tudomány egyik leginkább alátámasztott tézise az evolúciós elmélet, amelynek lényegi elemeiről egyetértenek az ezzel kapcsolatos területeket kutató tudósok. Nincs még egy olyan elmélet, amely ehhez akárcsak távolról közelítő mértékben koherensen, a rendelkezésre álló adatokkal összhangban magyarázná az élet fejlődését bolygónkon./…/Egy modern államban az egyének vallási, lelkiismereti szabadságának biztosítása érdekében az egyháznak és az államnak elválasztva kell működnie. Az állam nem foglalhat állást egyetlen olyan egyéni, csoportos, netán egyházi hitrendszer, hittétel vagy a tudományosság látszatával fellépő teória mellett, amely nem támasztható alá az egyéni, csoportok közötti, illetve felekezeti szakadékokon átívelően érvényes tudományos tudással.”

A teremtés magazinját is támogatja a minisztérium

Az Örömhír Alapítvány médiaportálja szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem csupán a pályázatot támogatta. Hanem a Creation Magazin első magyar nyelvű számát is, amelyet 10 ezer példányban nyomnak majd ki április elején.

Kérdéseinket feltettük az alapítványnak és a minisztériumnak is, amint válasz jön ezekre, megírjuk azokat.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...