fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Piaci panaszok: vizsgálóbizottságot akar az ellenzék

Király József, a belváros képviselője (Szövetség) és Lejer Zoltán, a Szövetség frakció vezetője írta alá azt az indítvány, amelyben arra kérik Gaál József alpolgármestert, hogy álljon fel egy vizsgálóbizottság, amely megvizsgálja a piaci árusok által felvetett panaszokat, amelyeket korábban ők a piac igazgatójának is eljuttattak. Itt írtunk erről. Itt pedig az igazgató válaszait közöltük a felvetésekre.

A jövő heti közgyűlésre írt indítványban az is áll, hogy a vizsgálattal párhuzamosan fel kell mérni azt is, hogy milyen változtatásokra van szükség ahhoz, hogy a piac mindenki megelégedésére üzemeljen ismét. Az iromány szerint azért is fontos a piac, mert a bevásárlás mellett egy közösségi tér is, ahol ismerősökkel találkozhat az ember.

Közben egyeztettek az árusítók az igazgatóval a helyzetről. Valamint március 1-jétől az egyik panasz alapján belépőt kell majd fizetniük a nagybani piacon azoknak, akik nem viszontealdók. A városi piacon árusítók szerint ugyanis a nagybani nem arra való, hogy a lakossági igényeket szolgálja ki. De mivel nincs korlátozás, a belvárosi piac és az ott árusítók forgalma csökken. Ezzel a panasszal egyetértett a piac igazgatója és erre fel lépett.

Hasonló cikkünk:  Reakciók a benzinárstop eltörlésére
Hasonló cikkünk:  Eltérő magyarázatok, miért civilek építtették meg a kadafalvi játszóteret

Emeli a piac a tárolási díjat?

Piaci árusok jelzései alapján úgy tűnik, újabb lépésre szánta el magát a piac, mivel úgy hallottuk, hogy arról értesítették a piacosokat, hogy megemelik a tárolási díjat. Ezt már előrevetítette az igazgató minapi válaszában.

“többnyire az asztalokon letakart ládák keltik a rendezetlen hatást, ami egyébként nem tilos, de amennyiben ez az igény, a jövőben a tárolási díj megemelésével próbáljuk ezt visszaszorítani.”

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...