fbpx
12.7 C
Kecskemét
2021. október 19., kedd

FRISS HÍREK

Egy szakjogász szerint törvénysértő, hogy nem közölnek területi adatokat

Kerekes Zsuzsa adatvédelemmel foglalkozó szakjogász szerint törvénysértő, hogy nem árulnak el területi adatokat a koronavírussal kapcsolatban. A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, hogy közérdekű, statisztikai adatokról van szó. Mint például, hogy kik, hányan, milyen településen, milyen neműek és milyen korúak azok, akik megfertőződtek.

Az adatvédelmi biztos irodájának egykori főosztályvezetője szerint elképesztő módon bújik az adatvédelmi törvény mögé Müller Cecília tisztifőorvos, amikor azzal hárítja el a területi adatokra vonatkozó kérdéseket, hogy nem lehet megsérteni senki magánszféráját. Kerekes Zsuzsa szerint szó nincs ebben az esetben magánszféráról, ezek statisztikai adatok.

Törvényt sért, amikor nem adja ki ezeket az adatokat. Hiszen Magyarországon 1992 óta létezik törvény arról, hogy a közérdekű adatokat a közfeladatot ellátó személyeknek ki kell adniuk – mondta Kerekes Zsuzsa a Klubrádió műsorában.

Hasonló cikkünk:  Rohamtempóban drágul az üzemanyag

A sajtó napok óta, az Operatív Törzs szinte minden tájékoztatóján rákérdez ezekre az adatokra, de egyszer sem kapott még választ.

A jogász arról is beszélt, hogy a tisztifőorvos megjelenése, a stílusa, a kommunikációja mindent szolgál, csak nem a társadalom megnyugtatását. Szerinte, ha valaki eddig nem esett kétségbe a vírustól, akkor az ilyen tájékoztatások után kétségbe eshet. Kerekes Zsuzsa azt is felvetette, hogy az adatvédelmi biztosnak már régen meg kellett volna szólalnia, hiszen ő azért is felelős, hogy a közérdekű adatokat mindenki megismerhesse.

Hasonló cikkünk:  Ujhelyi Kecskeméten: Elindul a magyar kormány ellen a jogállamisági vizsgálat

Végezetül úgy fogalmazott a betelefonáló jogász, hogy nem hiszi, hogy Müller Cecília dönt arról, hogy ezekről az adatokról beszél-e vagy sem.

Egész biztos, hogy neki utasításba van kiadva, hogy sumákoljon” – tette hozzá Kerekes Zsuzsa.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...