fbpx
3.4 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Egy szakjogász szerint törvénysértő, hogy nem közölnek területi adatokat

- Advertisement -

Kerekes Zsuzsa adatvédelemmel foglalkozó szakjogász szerint törvénysértő, hogy nem árulnak el területi adatokat a koronavírussal kapcsolatban. A Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt mondta, hogy közérdekű, statisztikai adatokról van szó. Mint például, hogy kik, hányan, milyen településen, milyen neműek és milyen korúak azok, akik megfertőződtek.

Az adatvédelmi biztos irodájának egykori főosztályvezetője szerint elképesztő módon bújik az adatvédelmi törvény mögé Müller Cecília tisztifőorvos, amikor azzal hárítja el a területi adatokra vonatkozó kérdéseket, hogy nem lehet megsérteni senki magánszféráját. Kerekes Zsuzsa szerint szó nincs ebben az esetben magánszféráról, ezek statisztikai adatok.

Törvényt sért, amikor nem adja ki ezeket az adatokat. Hiszen Magyarországon 1992 óta létezik törvény arról, hogy a közérdekű adatokat a közfeladatot ellátó személyeknek ki kell adniuk – mondta Kerekes Zsuzsa a Klubrádió műsorában.

Hasonló cikkünk:  Többszáz éves gyermeksírokat tártak fel a régészek a Barátok temploma mellett

A sajtó napok óta, az Operatív Törzs szinte minden tájékoztatóján rákérdez ezekre az adatokra, de egyszer sem kapott még választ.

A jogász arról is beszélt, hogy a tisztifőorvos megjelenése, a stílusa, a kommunikációja mindent szolgál, csak nem a társadalom megnyugtatását. Szerinte, ha valaki eddig nem esett kétségbe a vírustól, akkor az ilyen tájékoztatások után kétségbe eshet. Kerekes Zsuzsa azt is felvetette, hogy az adatvédelmi biztosnak már régen meg kellett volna szólalnia, hiszen ő azért is felelős, hogy a közérdekű adatokat mindenki megismerhesse.

Végezetül úgy fogalmazott a betelefonáló jogász, hogy nem hiszi, hogy Müller Cecília dönt arról, hogy ezekről az adatokról beszél-e vagy sem.

Egész biztos, hogy neki utasításba van kiadva, hogy sumákoljon” – tette hozzá Kerekes Zsuzsa.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...