fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Kiskunfélegyházán jelenleg egy igazolt koronavírus eset van – Frissítve: ellentmondó híreket közölt a polgármester

FRISS: Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere a reggeli órákban a közösségi oldalán közzé tett koronavírussal kapcsolatos tájékoztatóját néhány órával törölte, majd az alábbi bejegyzést osztotta meg:

Ma reggel arról számoltam be Önöknek, hogy Félegyháza területén egy személy koronavírus fertőzésben szenved. Az illetékes hatáságtól erről egyértelmű tájékoztatást kaptunk. Idézem a határozatot: „Fentiek szerint az elkülönítés alá helyezett személy az új koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott megbetegedésben szenved”.

Mindezzel szemben a mai napon tartott operatív törzs ülésén a hatóság képviselője arról tájékoztatott bennünket, hogy az érintett személy még nem lett a vírusra tesztelve. Ezt követően azonnal felvetettük a kapcsolatot az érintett személlyel, aki közölte, hogy valóban nem tesztelték, nincs diagnosztizálva koronavírus fertőzéssel. Hatósági házi karanténban van, mivel légúti panaszai voltak, de már ezek is enyhültek.

Hasonló cikkünk:  Nagy eséllyel kaphatjuk el valamelyik légúti fertőzést karácsonykor

Tehát jelenleg szerencsére még nincs Kiskunfélegyházán bizonyíthatóan koronavírussal fertőzött személy.” – írja Csányi József a közösségi oldalán.

Facebook/Csányi József hivatalos oldala

A polgármester reggel az alábbiakat írta posztjában. A link tartalma azóta nem olvasható.

Hasonló cikkünk:  Az éjszaka kivezette a kormány a benzinárstopot - a Mol kutakon 641 forint a 95-ös benzin

Csányi József Kiskunfélegyháza polgármestere ma reggel közösségi oldalán közölte, hogy a városban megjelent a koronavírus.

„Mint az sajnos várható volt, városunkban is megjelent a koronavírus. Jelenleg egy igazolt eset van a városban.” tájékoztat a polgármester a közleményében.

Csányi József hozzátette: “A beteg házi karanténba került, állapota nem indokolja a kórházi kezelést. A beteg ellátásáról az önkormányzat gondoskodik.”

A polgármester a lakosokat arra szólította fel: legyenek körültekintőek, tartsák be a higiéniai előírásokat és vigyázzanak egymásra!

Az ellentmondó információk tisztázása érdekében szerkesztőségünk többször kereste a polgármestert telefonon, aki végül nem nyilatkozott, majd a közösségi oldalára irányított bennünket.

Koronavírus: A rémhírterjesztés és a kiskunfélegyházi polgármester esete

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...