fbpx

FRISS HÍREK

Koronavírus: A rémhírterjesztés és a kiskunfélegyházi polgármester esete

- Advertisement -

Reggel közöltük a kiskunfélegyházi polgármester Facebook bejegyzése alapján, hogy a városban van egy koronavírusal fertőzött beteg. Akkor ezt írta:

„Mint az sajnos várható volt, városunkban is megjelent a koronavírus. Jelenleg egy igazolt eset van a városban.”

Majd eltűnt ez a bejegyzés az oldaláról. Közben megjelent egy másik poszt, amely szerint a korábbi tájékoztatás nem volt igaz. Telefonon nem kívánt nekünk nyilatkozni Csányi József, ezért marad a legújabb közleménye. E szerint előbb a hatóságok arról tájékoztatták határozatban (idézi is a közleményben), hogy van a városban egy új koronavírussal fertőzött személy.

„Fentiek szerint az elkülönítés alá helyezett személy az új koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott megbetegedésben szenved” polgármester szerint ezt küldték neki.

Majd az operatív törzs ülésén arról tájékoztatták mégis, hogy még tesztelve sem volt az illető. Miután felhívták az állatólagos beteget, az megerősítette, hogy nem volt teszt. Erre fel közölte a polgármester, hogy mégsincs bizonyíthatóan fertőzött beteg Kiskunfélegyházán.

Hasonló cikkünk:  Szakmai konferenciára hívja a gyermekvédelem döntéshozóit Anyácska

Facebook/Csányi József hivatalos oldala

Akkor ez most rémhírterjesztés?

Ez az eset is azt bizonyítja, hogy milyen könnyű rémhíreket terjeszteni. Még akkor is, ha nem ez vezérelte a polgármestert. De ha – mint kivehető a posztjából – félretájékoztatták, akkor ő ebbe belefutott most minden szándéka ellenére. Még csak tehát független sajtónak sem kell lenni ehhez, vagy a vírus pártján lévő ellenzékinek (mint ahogyan vannak ilyen hangok). Jobb lett volna, ha kapunk személyes nyilatkozatot, de mivel nem így van, el kell fogadnunk, hogy a legújabb tájékoztatás a valóságot tükrözi. E szerint tehát a hatóság segítségével történhetett a rémhírterjesztés Kiskunfélegyházán.

Ezért lenne fontos a területi adatok közlése, akkor talán nem kerülhetne senki ilyen helyzetbe. A kecskeméti városháza ma levélben megerősítette: Szemereyné Pataki Klaudia kért ilyen adatokat, de azt a választ kapta, „hogy területi adatok nem állnak rendelkezésre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...