fbpx
26.6 C
Kecskemét
2021. augusztus 2., hétfő
KecsUPKiemelt HírKoronavírus: A rémhírterjesztés és a kiskunfélegyházi polgármester esete

FRISS HÍREK

Koronavírus: A rémhírterjesztés és a kiskunfélegyházi polgármester esete

Reggel közöltük a kiskunfélegyházi polgármester Facebook bejegyzése alapján, hogy a városban van egy koronavírusal fertőzött beteg. Akkor ezt írta:

„Mint az sajnos várható volt, városunkban is megjelent a koronavírus. Jelenleg egy igazolt eset van a városban.”

Majd eltűnt ez a bejegyzés az oldaláról. Közben megjelent egy másik poszt, amely szerint a korábbi tájékoztatás nem volt igaz. Telefonon nem kívánt nekünk nyilatkozni Csányi József, ezért marad a legújabb közleménye. E szerint előbb a hatóságok arról tájékoztatták határozatban (idézi is a közleményben), hogy van a városban egy új koronavírussal fertőzött személy.

„Fentiek szerint az elkülönítés alá helyezett személy az új koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott megbetegedésben szenved” polgármester szerint ezt küldték neki.

Majd az operatív törzs ülésén arról tájékoztatták mégis, hogy még tesztelve sem volt az illető. Miután felhívták az állatólagos beteget, az megerősítette, hogy nem volt teszt. Erre fel közölte a polgármester, hogy mégsincs bizonyíthatóan fertőzött beteg Kiskunfélegyházán.

Facebook/Csányi József hivatalos oldala

Akkor ez most rémhírterjesztés?

Ez az eset is azt bizonyítja, hogy milyen könnyű rémhíreket terjeszteni. Még akkor is, ha nem ez vezérelte a polgármestert. De ha – mint kivehető a posztjából – félretájékoztatták, akkor ő ebbe belefutott most minden szándéka ellenére. Még csak tehát független sajtónak sem kell lenni ehhez, vagy a vírus pártján lévő ellenzékinek (mint ahogyan vannak ilyen hangok). Jobb lett volna, ha kapunk személyes nyilatkozatot, de mivel nem így van, el kell fogadnunk, hogy a legújabb tájékoztatás a valóságot tükrözi. E szerint tehát a hatóság segítségével történhetett a rémhírterjesztés Kiskunfélegyházán.

Ezért lenne fontos a területi adatok közlése, akkor talán nem kerülhetne senki ilyen helyzetbe. A kecskeméti városháza ma levélben megerősítette: Szemereyné Pataki Klaudia kért ilyen adatokat, de azt a választ kapta, “hogy területi adatok nem állnak rendelkezésre.

Hirdetés

Felkapottak

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Az Aldi és a Penny nyomába eredt a Lidl Kecskeméten

A multi a Szilvási és Társai Kft.-vel olvad össze, hozzá kerül a Szil-Coop Áruház üzemeltetési joga. Ezzel már két kecskeméti egysége...