fbpx

FRISS HÍREK

TanyaFeszt tehetségkutató kecskeméti bronzérmesekkel

- Advertisement -

TanyaFeszt. Éppen úgy, ahogy a nevében van. Fesztivál egy tanyán. Cserkeszőlőn idén hatodik alkalommal rendezik meg a zenei, szabadidős, sportos, kikapcsolódós, lazulós eseményt, amely az előbb felsoroltakból mindegyik jegyet magában hordozza. Sőt, mindez tanyasi környezetben, a természet kellős közepén.

tanyafeszt.hu

Ez a fesztivál nem a csillivilliről szól, nem sznobizmusról, nem magamutogatásról, hanem egészen másról. Pont olyan, amelyet a fiatal szervezőgárda saját erejével meg tud valósítani. És igen, ha esik az eső, akkor sár van; ha fúj a szél, akkor lobognak a rocker hajak; ha éhes a tehén, akkor bőg; a sültszalonna pedig füstöl és kellemesen szagos.

tanyafeszt.hu

Örömzene (a fellépők nem pénzért zenélnek) és önfeledt szórakozás. Bár nem ingyenes az esemény, mégis, ha úgy tetszik: nonprofit. A szervezők a befolyt összeget visszaforgatják a fesztiválba, így lehetséges, hogy a kezdeti terasz színpadból mára rendezvénysátor alatti komolyabb színpad lett. Hogy a nyolc évvel ezelőtti, első fesztivál 30 érdeklődőjéből mára 200 fő körüli érdeklődő lett. Hogy a felfújható medencét felváltotta a traktorral ásott és fóliával bélelt kézműves medence; a csendes baráti beszélgetős, lazulós találkozóból csapatós rockfesztivál lett. Persze a maga módján.

tanyafeszt.hu

Először volt TanyaFeszt tehetségkutató

Szóval idén augusztusban újra (hatodjára) lesz TanyaFeszt Cserkeszőlőn, amelyre már most készülnek a szervezők. Ráadásul úgy, ahogy még sohasem. Most volt ugyanis a fesztiválnak először tehetségkutató mellékeseménye, amelyre ezen a hétvégén került sor Kecskeméten.

A győztes Jaffa68 zenekar

Itt hat zenekar lépett fel közönség és zsűri előtt (amelynek tagja volt a KecsUP kiadójának tulajdonosa, Alter Róbert is). Őket demófelvétel alapján válogatták ki egy csomó jelentkező közül. Minden zenekar 3-4 számot adott elő, és különlegessé tette a meghallgatást, hogy a közönség előtt cserélődtek a színpadon a bandák, így mindenki átélhette az élő zene szépségét a beszereléstől kezdve a hangoláson át a beállásig. Majd ezt követően jöttek a produkciók.

Hasonló cikkünk:  A vita újabb fordulója, most az MNB szólt be a kormánynak

A tét pedig nem volt kicsi. A hat fellépő zenekarból a kettő legjobb ott lehet az idei TanyaFeszten, és a fővárosi Mika Tivadar Mulatóban is szórakoztathatja majd az ottani közönséget. Az első helyezett ezen kívül ott lehet a MagyaRock Fesztiválon. A bronzérmes banda pedig bérletet nyert a cserkeszőlői fesztiválra. Ahogyan a nézők között is kisorsoltak bérleteket.

Mindegyik zenekarról készítettünk egy rövid felvételt. A hang természetesen olyan, ahogyan egy telefon rögzíteni tudja a fél méterre üvöltő hangfalakat, de azért átjön a videókból, hogy ki milyen zenét játszott. Nézzük tehát, kik is szerepeltek a tehetségkutató döntőjében. Az első három zenekart a helyezésük szerint mutatjuk be, az első helytől a harmadikig. Az utánuk lévőket pedig névsor eszerint.

A nyertes zenekar a Jaffa68 lett Budapestről.

A második helyezést a Mudi kapta, szintén a fővárosból.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a kecskeméti Bad News zenekar léphetett fel.

Ők voltak a Bonrow (Szeged).

Ők a CsáGéza! (Budapest).

Versengett a Hungry Eyes is (Budapest).

Nézze meg fényképeinket is a tehetségkutatóról!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...