fbpx

FRISS HÍREK

Veszélyhelyzet: A Szabad Pécs szerint napirenden lehet a kijárási tilalom

- Advertisement -

A Szabad Pécs arról számolt be, hogy már öt egymástól független forrástól úgy tudják, bár nem hivatalosan, hogy akár már szerda éjféltől kijárási tilalmat rendelhetnek el Magyarországon. A lap megkérdezte az Operatív Törzset is, de onnan még nem kaptak tájékoztatást – írják a cikkben.

Azt már biztosabbnak írja a hírportál (ahogy írják: félhivatalos információ), hogy a kormány viszgálja a kijárási tilalom elrendelését. Hozzáteszik, hogy döntés még biztosan nincs, de ha lesz, akkor már csütörtöktől életbe léphetne a szigorítás.

Ha kijárási tilalom lesz, mire számítsunk?

A Szabad Pécs szerint a kijárási tilalom egyáltalán nem azt jelentené, hogy nem lehetne elhagyni a lakásokat, házakat. De minden azon múlna (már ha bevezetik), hogy mi van a rendeletben. A nemzetközi példák szerint élemiszerboltba, gyógyszertárba és orvoshoz is lehet járni. Sőt, akár még sportolni is lehet a szabadban. Valamint azok is bejárhatnak a munkahelyükre, akik nem tudnak otthonról dolgozni.

Hasonló cikkünk:  Megszületett a megállapodás, ötmilliárd euróból épülhet a „mini-Dubaj”

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...