fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Veszélyhelyzetben ilyen volt március 15-e

Külünös volt az idei március 15-i ünnepség. Jobban mondva nem volt ünnepség. Már korábban bejelentette az önkormányzat, hogy elmarad idén a városi megmozdulás. Ebben a tájékoztatóban benne volt az is, hogy mindenki a belátása szerint koszorúzhat.

Az azonban már kimaradt belőle, hogy az önkormányzat azért elhelyezi a koszorúját. Mi teljesen véletlenül tudtuk meg, hogy 10 órakor kezdődik mindez. Rajtunk kívül ott volt még az eseményen az önkormányzati sajtó is. Ellenzéki képviselők azért nem láthatók az önkormányzati koszorúzás fotóin, mert nem hívták meg őket – tájékoztatta a KecsUP-ot egyikőjük. Viccesen hozzátette: a polgármester karanténba helyezte az ellenzéket. Ők a mi élő bejelentkezésünkből tudták meg a koszorúzást.

Tény, hogy a Fidesz-KDNP képviselői sem voltak ott teljes létszámban, de néhányuk megjelent, ráadásul koszorúzott is az önkormányzat nevében. Beszéd nem volt, és a huszárok felvonulásán, majd a huszárok elvonulásán kívül nem történt semmi. A polgármester úgy köszönt el a körülötte állóktól, hogy: “Vigyázzanak magukra!”

Hasonló cikkünk:  Nagy eséllyel kaphatjuk el valamelyik légúti fertőzést karácsonykor

Az ellenzék később emlékezett meg a márciusi hősökről. A Szövetség a Hírös Városért Egyesület és az ellenzéki pártok külön-külön is fejet hajtottak a Kossuth-szobornál.

Hasonló cikkünk:  Kecskeméti énekesekkel köszöntötte az RTL 2023-at

Közben a főtér szinte teljesen üres volt, ami vasárnaponként amúgy sem szokott tömve lenni. Azonban most nemzeti ünnep van, és a fotóink idején ilyenkor ezrek szoktak itt lenni. Ebből a szempontból érdekes a kihalt város.

A Kossuth-szobor tövében sem volt most annyi zászló és kokárda, mint máskor. Történelmi időket élünk, ez nem vitás. A háborús időszak volt legutóbb olyan, amikor különleges intézkedések, korlátozások voltak. A mai fiatalok ezeket a napokat, heteket fogják majd felnőttként mesélni gyermekeiknek.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...