97,7 MHz kecskeméti frekvencia: Nem dőlt el még, melyik rádió szólhat rajta

0
pxfuel.com

Miután az önkormányzati sajtó minap azt írta, hogy a

“A Mária Rádió sugározhat a kecskeméti 97,7 MHz frekvencián”,

szerkesztőségünk a rádió elnökéhez fordult, hogy meg tudja-e erősíteni az információt, és ha így van, mire számíthatnak a kecskeméti hallgatók. Amire kíváncsiak voltunk:

  • lesz-e olyan műsorsáv, amely kimondottan az itt élőknek, itt élőkről szól, vagy a központi tartalom lesz hallgatható
  • Kecskemétnek mekkora vonzáskörzetében lesz hallgatható a rádió

Dr. Szabó Tamás, a Mária Rádió elnöke a kövtekező levelet küldte a KecsUP-nak:

“pályázatról van szó… még nem hirdettek eredményt… akkor térnénk vissza kérdéseire, ha mi kapjuk a sugárzási jogot.
köszönti: Szabó Tamás”

Vagyis az elnök tájékoztatása szerint nem dőlt el, hogy a 97,7 MHz-et a Mária Rádió használhatja. Az erről szóló híradás egyébként már eltűnt a hiros.hu oldalról (amely egy másik cikkében rosszul szerepelteti a frekvenciát 93,7 MHz-ként), a Google azonban még kiadja a linket és a cikk címét, de ezen már nem jön be a hír.

A hiros.hu-val együtt a médiacentrumhoz tartozó (és egy szerkesztőségben működő) Kecskeméti Lapok online verzióján azonban még szerepel a cikk.

képkivágás a kecskemetilapok.hu oldalról

Amennyiben eldől, hogy a Mária Rádió használhatja-e valóban a 97,7 MH-z-et, akkor a rádió elnökének levele alapján be tudunk majd számolni arról, hogy mit várhatnak a rádiótól a Kecskeméten és a környéken élők.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2020. január 31-én megpályáztatta a Kecskemét 97,7 MHz körzeti rádiós frekvenciát. Három pályázati ajánlatot nyújtottak be. A Katolikus Rádió, a Karc FM és a Mária Rádió.