fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Attól félnek, hogy a felújítás után is csak beton marad a Centrum Áruháznál – kritikus hangok szólnak az élhetőbb és zöldebb belvárosért

- Advertisement -

„Élhetőbb várost, zöldebb Kecskemétet”
„Kecskemét büszkesége lehet(ne) a felújított zöld tér”
„Ide több fa és zöld kell, hogy ne süljünk meg nyáron”

– ezek az üzenetek olvashatók azokon a kifeszített molinókon, amiket kritikus kecskeméti polgárok helyeztek ki a Centrum Áruház környékén folyó felújítási munkálatok kapcsán.

A belváros zöldítése mindannyiunk életminőségét növelné

Az aggódó klímatudatos polgárok azt nehezményezik, hogy a Centrum környékén folyó közterület fejlesztésekor nem kellő nagyságú zöldfelületet alakítanak ki. A 10 millió Fa – Kecskemét csoport egyik aktivistája szerint:

„Ha a városon múlik, felújítva is beton marad. Ha ide leteszik a betont – már pedig ez csak napok kérdése -, akkor fák akár utólagos telepítésének lehetősége is lényegében nullára csökken. Eddig volt olyan elképzelés, hogy a város fontosnak tartja a klímavédelmet, a zöldítést. Az eredeti tervhez képest növelték a zöldfelületet, de ez még nem elegendő.”

Hasonló cikkünk:  Figyelmeztető sztrájk lesz szerdán a kecskeméti Mercedes-gyárban, elakadt a bértárgyalás

– olvasható a csoport közösségi oldalán.

Fotó: 10 millió fa – Kecskemét közösségi oldaláról

Király József belvárosi képviselő mielőbbi egyeztetéseket kezdeményezett a nagyobb zöldfelület kiépítése érdekében

Az önkormányzati képviselő elmondta a kecsup kérdésére, hogy jövőhétre megbeszélést kezdeményezett a Polgármester Asszonnyal, az illetékes főosztályvezetővel és a főkertésszel a felújítási munkálatok kapcsán.

A képviselő is azt nehezményezi, hogy a januári lakossági fórumon elhangzottak és a főkertész által elkészített zöldítési tervek a mostani fázisban nem köszönnek vissza, pedig azt a kivitelező is elfogadta. Király József szerint nincs még minden veszve, mert amint azt mondta:

sohasem késő változtatni, és ezért is sürgeti a mielőbbi megbeszélést, illetve korrekciót. 

Király József önkormányzati képviselő

A hétvégére tekintettel írásbeli kérdéssel fordultunk az illetékes osztályvezetőhöz, akitől azt kérdeztük meg, hogy milyen lépéseket tesznek a nagyobb zöld terület kialakításáért a Centrum Áruház környékén. A választ, amint megérkezik, közöljük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...