fbpx

FRISS HÍREK

Két nap után 280 ezernél tart a Mélymerülés online árverése

- Advertisement -

Szombat óta zajlik a Mélymerülés című utcalap (ennek a mélyszegénységben élők megsegítése a célja) online árverése, amelynek bevételét a Védőháló Egyesületnek adják. A Mélymerülés Facebook oldalán zajlik az aukció. Ott meg lehet nézni a felajánlott tárgyak fotóit. 35 képzőművészeti, egy borászti és egy könyvesbolti felajánlásra lehet licitálni.

Király László György főszervező a KecsUP-nak elmondta, hogy a felajánlott tárgyak kikiáltási ára összesen 944 ezer forint. Mostanáig 280 ezer forint értékben érkezett felajánlás 17 tételre. Az esetek felében már a kikiáltási ár felett jár a licitálás.

Sok-sok személyes kapcsolat révén születhetett meg ez az árverés. Így értük el a felajánlók egy részét, de meg kell köszönni külön a művészvilágnak, hogy egymás között terjesztették az információt, így nőtt a felajánlások száma a szervezés alatt folyamatosan – mondta Király László György.

Így lehet licitálni

A felajánlott tárgyak fotói alatt kommentben kell licitálni. Egyéb módon nincs erre lehetőség. Az első felajánló – tehát kommentben – tarthatja a kikiáltási árat, utána azonban már csak felfele lehet haladni a következő szabályok szerint.

Hasonló cikkünk:  Második im/pro/kontra Vitaszínházi Est a Kecsuppal!

25.000 Ft-ig – 1.000 forintonként,
25.000 – 100.000 Ft között 5.000 forintonként,
100.000 Ft felett – 10.000 forintonként lehet növelni a tétet.

Király László György hozzátette: az alacsonyabb értékű tárgyakra érkeztek az első felajánlások, a nagyobb értékű tárgyakra a hét második felében várják a rohamot.

A szabályzat szerint május 17-én 20 órakor zárul az aukció. Akkor az utolsó felajánló, vagyis kommentelő lesz a nyertes. Őket privát üzenetben értesítik majd. Így beszélik meg velük azt is, hogy hova kell küldeni a pénzt.

Amennyiben, ha csak minden tétel esetében tartanák a licitet a felajánlók, akkor csaknem 1 millió forintot kaphatna a Védőháló az akció segítségével. Az egyesület látókörében már jó ideje vannak segítségre szorulók. Közülük többen a jelenlegi járványhelyzet hatására elvesztették munkájukat. Elsősorban most nekik segítenének a befolyt összegből – tudtuk meg az aukció főszervezőjétől.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...