fbpx
4.7 C
Kecskemét
2021. október 17., vasárnap

FRISS HÍREK

Nézze meg Ön is Mészáros Lőrinc harckocsiarzenálját!

Két katonai járművet fényképezett le nemrég Hadházy Ákos Mészáros Lőrinc bicskei birtokán – írja az Átlátszó.hu. Mivel a Bicske határában, mindenkitől távol eső birtokon csak úgy a kerítésen át nem lehet benézni, ezért a lap egy drón segítségével próbálta kideríteni, hogy mire készül az egykori gázszerelő.

Egy katonai járművekhez értő szakértő szerint nem „komoly” harci járművekről van szó, hanem egy hozzávetőleg 2-6 millió forintért beszerezhető hobbi-kellékről. A BRDM-2-nek erős motorja és páncélzata van, ami védelmet nyújthat a benne ülőknek külső fegyveres támadás esetén, de leginkább csak olyasminek tekinthető, mint egy bármilyen terepen haladni képes terepjáró. Bárkinek jól jöhet egy ilyen jármű, ha gyorsan kell menekülni árkon-bokron át, de valamiért nincs kéznél a helikopter.

Hasonló cikkünk:  Arra készülnek, hogy a munkaidőkeretben le nem dolgozott órákat kifizettetik a munkavállalókkal
Hasonló cikkünk:  Közel harminc százalékkal nőttek a kórházi várólisták

Magyarországon több gyűjtő is tart ilyen járművet az otthonában, némelyek vadászatra használják őket.

Ilyen harcjárművei az 1980-as évek végéig voltak a Magyar Néphadseregnek. A korábban katonai célokra alkalmazott, később civileknek eladásra kínált eszközöket vagy már eladás előtt, vagy eladás után ártalmatlanították.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság nem válaszolt arra a kérdésre, hogy lehet-e közúti forgalomban használni ilyen járműveket, s hogy vezetésükhöz miféle engedély szükséges.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...