Nézze meg Ön is Mészáros Lőrinc harckocsiarzenálját!

0

Két katonai járművet fényképezett le nemrég Hadházy Ákos Mészáros Lőrinc bicskei birtokán – írja az Átlátszó.hu. Mivel a Bicske határában, mindenkitől távol eső birtokon csak úgy a kerítésen át nem lehet benézni, ezért a lap egy drón segítségével próbálta kideríteni, hogy mire készül az egykori gázszerelő.

Egy katonai járművekhez értő szakértő szerint nem „komoly” harci járművekről van szó, hanem egy hozzávetőleg 2-6 millió forintért beszerezhető hobbi-kellékről. A BRDM-2-nek erős motorja és páncélzata van, ami védelmet nyújthat a benne ülőknek külső fegyveres támadás esetén, de leginkább csak olyasminek tekinthető, mint egy bármilyen terepen haladni képes terepjáró. Bárkinek jól jöhet egy ilyen jármű, ha gyorsan kell menekülni árkon-bokron át, de valamiért nincs kéznél a helikopter.

Hasonló cikkünk  Letiltották: Már nem követhető, merre jár a NER luxusrepülőgépe

Magyarországon több gyűjtő is tart ilyen járművet az otthonában, némelyek vadászatra használják őket.

Ilyen harcjárművei az 1980-as évek végéig voltak a Magyar Néphadseregnek. A korábban katonai célokra alkalmazott, később civileknek eladásra kínált eszközöket vagy már eladás előtt, vagy eladás után ártalmatlanították.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság nem válaszolt arra a kérdésre, hogy lehet-e közúti forgalomban használni ilyen járműveket, s hogy vezetésükhöz miféle engedély szükséges.