fbpx

FRISS HÍREK

Újra megpendítették a vasúti szárnyvonalak bezárását

- Advertisement -

Kedden kiszivárgott levelében Tarlós István volt budapesti főpolgármester, jelenlegi miniszterelnöki megbízott arról írt, hogy most, még a járvány alatt ideje lenne Volán-buszokkal kiváltani bizonyos vasúti mellékvonalakat.

A felvetés politikailag érzékeny pontot érint, mivel az MSZP‒SZDSZ-kormány alatt a Fidesz még ellenezte a bezárásokat, majd amikor kormányra kerültek, több vonalon vissza is állították a személyforgalmat. A Pesti Hírlap meg nem nevezett forrásból úgy értesült, hogy ezek ismét bezárásra kerülhetnek.

Az egyelőre titkos Tarlós-terv egy alternatívát tartalmaz: a durvább változat 46, az enyhébb csak 20 mellékvonal bezárását javasolja.

Térségünkben a durvább javaslat szerint a Kecskemét-Szeged-Békéscsaba-Szolnok-Cegléd-Kecskemét vonalak által határolt területen belül a vasúti személyszállítás teljesen megszűnne.

A bezárásoknak az is az egyik célja lenne, hogy a Bz-ket, a kis Piroska motorvonatokat nyugdíjba küldhessék.

Hasonló cikkünk:  Lakástüzekben három hónap alatt nyolcan sérültek meg Bács-Kiskunban

Tarlós István, aki február óta a MÁV igazgatóságának is tagja, elhárította a sajtó érdeklődését:

„Egyelőre nem tudok ilyenről, tudomásom szerint ilyen döntés nem született eddig. Talán a Népszava tud valamit, amit senki más.”

– mondta.

Sem a MÁV, sem az Innovációs és Technológiai Minisztérium nem kommentálta a sajtóértesüléseket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...