fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

A TanyaLagzi marad a környéken az egyedüli bulizós, fesztivál jellegű esemény?

- Advertisement -

Miután a legfrissebb bejelentés szerint torábbra is tilos lesz 500 főnél nagyobb rendezvényeket tartani a koronavírus miatt, nem kizárt, hogy a cserkeszőlői TanyaLagzi marad az egyedüli bulizós lehetőség a környéken. Már korábban írtunk róla, hogy az idénre tervezett TanyaFesztet áttették jövőre, ugyanakkor nem maradnak szórakozás nélkül azok, akik számítottak rá. Más formában, más jelleggel, de fesztiválra jellemző koncertekkel, három nap alatt három lakodalmat tartanak a mulatozás minden lehetséges elemével. Közben pedig megannyi sportolási, szabadidős lehetőség közül választhatnak a résztvevők. Mivel 500 fő alattira tervezik a TanyaLagzit, ezért a tiltás nem vonatkozik rá. Készülnek is már gőzerővel rá. Erről itt egy videó:

Ízelítőnek pedig a következő közleményt kaptuk a szervezőktől:

A sport már elengedhetetlen részévé vált a TanyaFeszteknek, így a TanyaLagzi se nélkülözi. A Gondos Gazda, külön erre a célra létrehozott sportpályái idén sem maradnak labda nélkül. Csütörtökön az I. TanyaFeszt Kickball Kupa kerül megrendezésre, kellő szórakozással kecsegtetve a nézők számára a sikamlós pályának köszönhetően, valamint az I. TanyaFeszt PucérMaraton, melynek keretein belül jótékony keretek közt futhatják le a bátor vállalkozók a megadott távot, ádámkösztümben. Pénteken az I. TanyaFeszt Strandfoci Kupán pótolhatják be a gurulós foci szerelmesei a közelmúltban elmaradt meccseket, vagy épp a III. TanyaFeszt Röplabda Kupa csapatainak szurkolhatnak a kánikulában, végső esetben pedig az egyetemi bulikat megidéző, majd azokat megszégyenítő III. TanyaFeszt Beerpong Kupa keretein belül tehetik próbára magukat a pingpong labda zsonglőrei. Szombatra sem fogynak el a lehetőségek, ugyanis rudat ragadhatnak az arra érdemesek és a II. TanyaFeszt Csocsó Bajnokságon bizonyíthatják, ők az asztal királyai. Ugyanezen napon kerül megrendezésre a III. Női Traktorvezető Verseny, mely technikai sport lévén külön ízt képvisel a palettán, de természetesen, a tojáslabda szerelmesei sem maradnak hoppon, hiszen ekkor érkezik a II. TanyaFeszt Beachflag Kupa és vele a már-már felejthetetlen kántálás: „Defense Go!”. A bajnokságok és kupák sportjai természetesen a megmérettetéseken kívül is szabadon, kötetlenül játszhatók, amennyiben nem zavarnak vele mást éppen, sőt, ezektől eltérő sportokat is bátran kipróbálhat bárki, amennyiben a meglévő kellékek elegendők hozzá. Jó példa erre a Szopafoci, melyet valójában két dolog különböztet meg a strandfocitól. Az egyik, hogy tojáslabdával játsszák, a másik pedig, hogy csak akkor számít érvényesnek egy gól, ha a góllövő megfújja a szondát és meghaladja az érték az előre megszabott minimumot.

A vetélkedők szerelmeseinek is lesz mit a tejbe aprítaniuk, hiszen kvízekben és versenyekben mérhetik össze tudásukat, rátermettségüket, vagy épp szépségüket. Csütörtökön az éhes- és szomjas szájúak állhatnak hadrendbe a III. Sör-Virsli Versenyen, vagy a sorozatfüggők bizonyíthatják tudásukat a Sorozatzene Kvíz keretein belül. Pénteken a Filmzene Kvíz próbál majd kifogni a bátor jelentkezőkön, valamint a III. TanyaFeszt PasiMustra kedvez majd a szokásos szépségversenyekkel ellentétben végre a női szemeknek. Szombaton a FilmKvíz ad majd kellő kihívást, melynek során a mozi szerelmesei tehetik próbára magukat, mellette a Mesezene Kvíz kalauzol majd el mindenkit varázslatos világokba, melyhez nem is dukálhatna jobb folytatás, mint a II. Unikornis Szépségverseny és annak résztvevői, akik garantáltan kitörölhetetlen élményt nyújtanak és egy életre az ember retinájába égnek. Emellett mindhárom nap futni fog, külön-külön egy Alkoholszondás Verseny, melynek keretein belül értékes nyereménnyel gazdagodhat, az aktuális nap folyamán, legmagasabb értéket fújó szerencsés.

Szabadidős tevékenységekből sem lesz hiány, hiszen nem csak a sportbajnokságok és vetélkedők közti időt kell kitölteni, de biztosítani kell mindenki számára a kellő pörgést, vagy épp a nyugtató lazulást. A tanya házilag készített, Kézműves Medencéje több is, mint kecsegtetően hűsítő egy tűzforró, nyári napon, használata azonban saját felelősségre és szigorúan két lábon megközelítve ajánlott. A csoportosan aktív személyek megannyi társasjáték közül válogathatnak, de valószínűleg sokan hoznak pluszban is magukkal. A kreatív és agytekervényeket megmozgató programok kedvelői a Szabadulópajtából próbálhatnak egy darabban kijutni. Kedvenc ikreink minden nap táncoktatást tartanak, melynek köszönhetően nem csak új mozdulatokat sajátíthat el a nagyérdemű, de a délután egy órás kezdésnek köszönhetően még az ebédet is ledolgozhatják, szombaton pedig megmutatják egy show keretében, miért is ők tartották az oktatást. A henna keretein belül bárki feldíszítheti bőrét, akár egyedi motívumokkal, akár a tanyához kapcsolódó képekkel. A borkóstoló az igazi ínyencek és a minőségi ízre szomjazók idejét hozza el. Minden éjjel, kettő órakor mozizás veszi kezdetét, hogy a vászon előtt nevetve, sírva, de mindenképpen szórakozva koronázza meg bárki a napot. A lovaglás során bárki bizonyosságot szerezhet arról, mekkora mértékben folyik ereiben a történelmi, lovas magyarok vére. A Nyugisarkokban bárki kezdeményezhet diskurzust, vagy épp becsatlakozhat egy már eleve folyóba, alkalomadtán pedig csak elvonulhat ide pihenni, kieresztve a fáradt gőzt. Nem mellesleg, a Szabadegyetemeknek is ezen helyek adnak majd otthont. A teljesség igénye nélkül lehetne még folytatni a felsorolást, azonban határt valóban csak a szervezők és a résztvevők fantáziája szab.

Mi lesz más, nagyobbra tervezett eseményekkel?

A Kurultaj szervezői korábban azt közölték a KecsUP-pal, hogy ma döntenek az esemény alakulásáról. Illetve megkerestük a Hírös Hét szervezőit is, hogy miként alakul az idei esemény, mi tud megvalósulni belőle. Tőlük még várjuk a választ.

Hasonló cikkünk:  Egy rejtély megoldása: ki és miért lesz hálás Gulyás Gergelynek a Magyar Péter jelenség kapcsán, amihez vagy van köze, vagy nincs?

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...