fbpx

FRISS HÍREK

Közös akció a piacon: A Momentum „propagandaíveket” gyűjtött, az MSZP aláírásokat a Balatonért

- Advertisement -

Az eseményen ott volt Szél Bernadett független országgyűlési képviselő és Gurmai Zita szocialista országgygűlési képviselő is. Akik a Momentum és az MSZP helyi politikusaival, aktivistáival közösen végeztek gyűjtőakciót.  A Momentum pultjánál a nemzeti konzultációs íveket gyűjtötték, az MSZP-s pultnál aláírásokat a Balaton megvédéséért.

Bodrozsán Alexandra, a Momentum helyi elnöke a KecsUP-nak így nyilatkozott:

A nemzeti konzultáció eddig erős eszköz volt a kormány kezében, ám ezt most az ellenzéki gyűjtés elvette Orbán Viktortól: a propagandaívek összegyűjtésének az a célja, hogy megmutassuk, a magyarok nem kérnek a több milliárdos manipulációból. Különösen a koronavírus okozta válsághelyzetben lenne fontos, hogy a kormány ne konzultálgatásra költse az adófizetők pénzét, hanem olyan valós helyi és országos problémák megoldására, mint a munkanélküliség, vagy a kórházak siralmas állapota. A mai napon Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, a gyűjtés egyik kezdeményezője is csatlakozott a Momentum Kecskeméti Helyi Szervezetéhez, és néhány óra alatt ismét több száz ívet adtak le a kecskemétiek.

Gurmai Zita, az MSZP országgyűlési képviselője pedig a következőt mondta a Balatonnal kapcsolatban:

Hasonló cikkünk:  A GVH meghallgatta a panaszokat, eljárást indít a Temuval szemben

Az Orbán család és barátaik szó szerint ki akarják sajátítani a Balatont. És ez nem túlzás: a Balaton körül 42 helyszínen 63 milliárd forintból építkeznek a fideszes haverok. Vagyis a Balaton körül átlagosan minden ötödik kilométerkőnél találunk valamilyen érdekeltséget Mészáros Lőrinctől, Tiborcz Istvántól vagy Garancsi Istvántól. Azt akarják, hogy a tó és környéke, csak az ő játékszerük legyen és nekik termeljen. Jó példa erre Mészáros Lőrinc tihanyi strandja, ahol csak az árnyékért 30 ezer forintot kell fizetnie egy 4-5 fős családnak! Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke a Somogy megyei újságban ki is mondta – idézem – : „Az alacsony keresetű turisták majd találnak maguknak olyan helyet, amit majd ki tudnak fizetni, a Balaton ezen szakaszai pedig majd csak a luxusturistáknak lesznek fenntartva…” A Fidesz azt akarja, hogy a Balaton csak az ő köreiké legyen. Az MSZP viszont azt mondja, hogy a Balaton mindenkié! Ezt a tavat nem sajátíthatja ki senki, mert ez minden magyar emberé.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...