Közös akció a piacon: A Momentum “propagandaíveket” gyűjtött, az MSZP aláírásokat a Balatonért

0

Az eseményen ott volt Szél Bernadett független országgyűlési képviselő és Gurmai Zita szocialista országgygűlési képviselő is. Akik a Momentum és az MSZP helyi politikusaival, aktivistáival közösen végeztek gyűjtőakciót.  A Momentum pultjánál a nemzeti konzultációs íveket gyűjtötték, az MSZP-s pultnál aláírásokat a Balaton megvédéséért.

Bodrozsán Alexandra, a Momentum helyi elnöke a KecsUP-nak így nyilatkozott:

A nemzeti konzultáció eddig erős eszköz volt a kormány kezében, ám ezt most az ellenzéki gyűjtés elvette Orbán Viktortól: a propagandaívek összegyűjtésének az a célja, hogy megmutassuk, a magyarok nem kérnek a több milliárdos manipulációból. Különösen a koronavírus okozta válsághelyzetben lenne fontos, hogy a kormány ne konzultálgatásra költse az adófizetők pénzét, hanem olyan valós helyi és országos problémák megoldására, mint a munkanélküliség, vagy a kórházak siralmas állapota. A mai napon Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, a gyűjtés egyik kezdeményezője is csatlakozott a Momentum Kecskeméti Helyi Szervezetéhez, és néhány óra alatt ismét több száz ívet adtak le a kecskemétiek.

Gurmai Zita, az MSZP országgyűlési képviselője pedig a következőt mondta a Balatonnal kapcsolatban:

Az Orbán család és barátaik szó szerint ki akarják sajátítani a Balatont. És ez nem túlzás: a Balaton körül 42 helyszínen 63 milliárd forintból építkeznek a fideszes haverok. Vagyis a Balaton körül átlagosan minden ötödik kilométerkőnél találunk valamilyen érdekeltséget Mészáros Lőrinctől, Tiborcz Istvántól vagy Garancsi Istvántól. Azt akarják, hogy a tó és környéke, csak az ő játékszerük legyen és nekik termeljen. Jó példa erre Mészáros Lőrinc tihanyi strandja, ahol csak az árnyékért 30 ezer forintot kell fizetnie egy 4-5 fős családnak! Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke a Somogy megyei újságban ki is mondta – idézem – : „Az alacsony keresetű turisták majd találnak maguknak olyan helyet, amit majd ki tudnak fizetni, a Balaton ezen szakaszai pedig majd csak a luxusturistáknak lesznek fenntartva…” A Fidesz azt akarja, hogy a Balaton csak az ő köreiké legyen. Az MSZP viszont azt mondja, hogy a Balaton mindenkié! Ezt a tavat nem sajátíthatja ki senki, mert ez minden magyar emberé.