fbpx
13 C
Kecskemét
2023. június 4., vasárnap

FRISS HÍREK

Eddig 450 aláírás gyűlt össze a tervezett adótorony ellen Kiskunfélegyházán

A helyi lakosok azt akarják elérni, hogy az adótorony ne a Móravárosban lévő védett terület határában, és ne otthonuk közvetlen közelében épüljön meg, hanem egy távolabbi ponton.

Több mint 30 méter magas adótornyot létesítene a DIGI műsor- és telefonszolgáltató Kiskunfélegyházán, közvetlen a Móravárosban lévő védett terület határában. Hogy az adótorony megépüljön, a DIGI egy helyi magánszeméllyel tartós bérleti szerződést kötne egy külterületi ingatlanon.

Mint arról már beszámoltunk, a móravárosi Endre Jánosné kezdeményezésére aláírásgyűjtésbe kezdtek júliusban a helyi tulajdonosok. Néhány hét leforgása alatt 450 aláírás gyűlt össze, amit több részletben Kis-Szeniczey Kálmán önkormányzati képviselő átadott a város jegyzőjének.

Lakossági fórumot szerveznek szeptember elejére

Kis-Szeniczey Kálmán (Veled a Városunkért) a körzet önkormányzati képviselőjével, Réczi Lászlóval (Nemzeti Fórum) közösen szeptember elejére lakossági fórumot szerveznek, tudta meg portálunk. A járványügyi helyzetre tekintettel a minden bizonnyal nagylétszámú tájékoztatóra a szabadban, a Szérűskert gyepén kerülhet sor.

Hasonló cikkünk:  Háromezer iskolás látogathat a héten a repülőbázisra
Hasonló cikkünk:  Vegyes képet mutatnak Bács-Kiskun vármegye 2022-es demográfiai, gazdasági és turisztikai adatai

A móravárosi lakos, Endre Jánosné kezdeményezésére aláírásgyűjtésbe kezdtek a helyi lakosok / Fotó: kecsup.hu

A szervezők minden érdekelt felet meghívnak, a móravárosi lakosokat, a Média- és Hírközlési Hatóságot, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt, a város jegyzőjét és a Digi Kft-t.

A móravárosi lakosok időben léptek,

mert a kormányhivatalnál még nem indult el az építés- és szakhatósági eljárás. És amennyiben a kiskunfélegyházi adótoronnyal kapcsolatban lakossági kifogások és egyéb indokok merülnének fel, akkor azt figyelembe veszik

– olvasható Kis-Szeniczey Kálmán kérdésére adott kormányhivatali válaszlevélben.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...