fbpx
9.8 C
Kecskemét
2024. április 24., szerda

FRISS HÍREK

Eddig 450 aláírás gyűlt össze a tervezett adótorony ellen Kiskunfélegyházán

- Advertisement -

A helyi lakosok azt akarják elérni, hogy az adótorony ne a Móravárosban lévő védett terület határában, és ne otthonuk közvetlen közelében épüljön meg, hanem egy távolabbi ponton.

Több mint 30 méter magas adótornyot létesítene a DIGI műsor- és telefonszolgáltató Kiskunfélegyházán, közvetlen a Móravárosban lévő védett terület határában. Hogy az adótorony megépüljön, a DIGI egy helyi magánszeméllyel tartós bérleti szerződést kötne egy külterületi ingatlanon.

Mint arról már beszámoltunk, a móravárosi Endre Jánosné kezdeményezésére aláírásgyűjtésbe kezdtek júliusban a helyi tulajdonosok. Néhány hét leforgása alatt 450 aláírás gyűlt össze, amit több részletben Kis-Szeniczey Kálmán önkormányzati képviselő átadott a város jegyzőjének.

Lakossági fórumot szerveznek szeptember elejére

Kis-Szeniczey Kálmán (Veled a Városunkért) a körzet önkormányzati képviselőjével, Réczi Lászlóval (Nemzeti Fórum) közösen szeptember elejére lakossági fórumot szerveznek, tudta meg portálunk. A járványügyi helyzetre tekintettel a minden bizonnyal nagylétszámú tájékoztatóra a szabadban, a Szérűskert gyepén kerülhet sor.

Hasonló cikkünk:  Utánpótlás férfi kéziválogatott találkozót rendeztek Lakiteleken

A móravárosi lakos, Endre Jánosné kezdeményezésére aláírásgyűjtésbe kezdtek a helyi lakosok / Fotó: kecsup.hu

A szervezők minden érdekelt felet meghívnak, a móravárosi lakosokat, a Média- és Hírközlési Hatóságot, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatalt, a város jegyzőjét és a Digi Kft-t.

A móravárosi lakosok időben léptek,

mert a kormányhivatalnál még nem indult el az építés- és szakhatósági eljárás. És amennyiben a kiskunfélegyházi adótoronnyal kapcsolatban lakossági kifogások és egyéb indokok merülnének fel, akkor azt figyelembe veszik

– olvasható Kis-Szeniczey Kálmán kérdésére adott kormányhivatali válaszlevélben.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...