fbpx
12.9 C
Kecskemét
2024. február 27., kedd

FRISS HÍREK

Letartóztatták a kerekegyházi Hírös-Vitál Zrt. vezérigazgatóját

- Advertisement -

Rajtaütöttek egy kerekegyházi élelmiszeripari cégcsoport telephelyén és letartóztatták a vezetőit – írta meg a 24.hu.

Augusztus 11-én, kedden kora reggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai megjelentek a cégcsoport telephelyén, iratokat szedtek össze, számítógépeket gyűjtöttek be. A razzia előtti hajnalban őrizetbe vették a cégcsoport irányítóját, tulajdonosát, B. Edét, a Hírös-Vitál Zrt. vezérigazgatóját, egyben a Gladiolus Kft. ügyvezetőjét.

A cégcsoportnak több zűrös ügye volt korábban

Lapunk is foglalkozott a vállalkozásoknál a közelmúltban kipattant botrányos ügyekkel.

  • Hatástalan kézfertőtlenítőt gyártottak, amelyet azután a MÁV-nál, a Magyar Közútnál, a Fővárosi Önkormányzat hivatalában, Fóton és több kecskeméti intézményben – bölcsődékben, idősotthonokban, háziorvosoknál, fogorvosoknál, a vérvételi helyeken, az anyatejgyűjtő állomáson, a védőnőket irányító szervezetnél, óvodáknál, a múzeumban és a színházakban – terítettek. Hatalmas veszélynek tettek ki így felnőtteket és gyerekeket.
  • A Hírös-Vitál Zrt. által gyártott Hírös ásványvízben veszélyes baktériumot találtak. Ezzel a Kecskeméthez kapcsolódó „Hírös” nevet járatták le.

A NAV-ot más érdekelte

Ezúttal azonban nem ezek miatt kezdődött meg az elszámoltatás, hanem a 2017-ben egyedi kormánydöntéssel kapott 7,044 milliárd forintos állami támogatás ügyében. A támogatást egy élelmiszeripari feldolgozóüzem építésére kapta a cég a kerekegyházi telepen: csarnokokra, technológiára, gépsorokra. Chipseket, befőtteket, lekvárokat és ásványvizeket gyártottak volna a tervek szerint. Az ígért fejlesztésekből azonban az épületeken kívül nem sok valósult meg: a 24.hu szerint a gépeket használtan vehették Kínából. Az ígért 650 új munkahely sem jött létre.

Hasonló cikkünk:  A Balog Zoltán által vezetett Kiskunhalasi Református Egyházközség jogosulatlanul használt fel 62 millió forint normatívát

A piaristák futhatnak a pénzük után

A Hírös-Vitálba beszállt a Piarista Rend Magyar Tartományának tőkealap-kezelője, a PBG FMC Kockázati Tőkealap, amely négymilliárd forint értékben jelzálogjogot jegyeztetett be. B. Ede egyébként a kecskeméti piaristákhoz járt iskolába. Nagy kérdés, hogy végül mennyit bukik a rend a kockázatos befektetésen.

B. Edét és három társát az ügyészség javaslatára különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt a bíróság 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte.

Szerdán a NAV folytatta a razziát a telephelyen.

Hatástalan kézfertőtlenítőt terített szerte az országban a kerekegyházi cég

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Demokráciadeficit a kampánylázálmok láttán – a kecskeméti polgármester újabb alkalmassági vizsgája

-vélemény- Megint nem kaptunk meghívót pár kecskeméti rendezvényre, így nem tudtunk első kézből beszámolni a "rendhagyó gazdaságfejlesztési fórumról", ami a...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...