fbpx

FRISS HÍREK

Nincs is imázsfilm? Az ellenzéknek szánta, de a sallert az önkormányzati sajtó kapta a polgármestertől

- Advertisement -

Bodrozsán Alexandra, a Szövetség képviselője az úgynevezett kecskeméti imázsfilmről kérdezte a polgármestert. Többek között készülésének körülményeiről és a költségvetéséről. Amikor a polgármester vette át a szót, azzal kezdte, hogy tisztázni szeretné: nem készült Kecskemétnek imázsfilmje. Szerinte ez csak egy álhír, és arra utalt, hogy az ellenzéki képviselők is sokat tettek azért, hogy ez a turisztikai kisfilm (mondta a polgármester) kecskeméti imázsfilmként terjedjen, miközben szó nincs erről. Szerinte ez csupán a helyi turisztikai ágazatot és annak szereplőit népszerűsítő kisfim, egy turisztikai célcsoportnak készített „last minute videó”. Amúgy egyszer ő is az imázsfilm kifejezést használta.

Majd amikor Vancsura István (Szövetség) azt mondta, hogy a közbeszédben mindenki imázsfilmről beszél, akkor a polgármester azzal vágott vissza, hogy „ez önöknek köszönhetően ment így át, úgyhogy köszönjük szépen.”

A polgármester ugyan nem mondta ki, hogy az ellenzékről beszél, de mivel ellenzéki képviselőkhöz beszélve és őket megszólítva mondta a fentieket, gyanítjuk, az ellenzékre gondolhatott közben.

Itt van saját szavaival, amikor álhírről beszél.

A KTV videójából részlet

Az önkormányzati sajtó írt először kecskeméti imázsfilmről

Csakhogy -és erre Bodrozsán Alexandra is figyelmeztette később a polgármestert- éppen az önkormányzati sajtó dobta be, hogy Kecskemétnek új imázsfilmje van. Úgy látjuk, az önkormányzat saját sajtója számolt be leghamarabb erről a hírről. Agusztus 14-én 12:47-kor került fel a Kecskeméti Lapok online felületére a cikk, amely így kezdődik:

Hasonló cikkünk:  Mutatjuk a Kecskeméten bérelt lakások utáni hozamot  

„Az elsők között tekinthették meg Kecskemét új imázsfilmjét egy pénteki üzleti reggeli résztvevői.”

A baon.hu 15:05-kor tette ki a cikket, és szintén imázsfilmről írt.

Mutatjuk a KTV beszámolójának egy részét a bemutató eseményről. Ebben is arról beszélnek, hogy a város reklámfilmet készített. Amivel napi 100 ezer embert akarnak elérni.

A KTV videójából részlet

A polgármester a NER-sajtót kérje számon 

Tehát nem a kecskeméti ellenzék dobta be a polgármester szerinti álhírt az imázsfilmről, és nem az tett rá egy lapáttal a közgyűlésen -ahogy fogalmazott-, hanem az önkormányzati sajtó és a NER-sajtóhoz tartozó megyei lap. Tehát ha álhírről van szó, talán ezeken a lapokon kérje számon a polgármrester, hogy mit írtak meg és terjesztettek el. Fogalmunk nincs mi történhetett, esetleg utólagos magyarázkodás történik, mert nagyon kínos kommenteket kapott a film, vagy elértette a megyei lap és a Kecskeméti Lapok szerkesztője is, ami elhangzott az eseményen. Mivel a KecsUP a kisfilm bemutatójára sem kapott meghívót, nem tudjuk, mi történt ott.

Vagyis a polgármester az ellenzéknek akart kiosztani néhány sallert, de az önkormányzati sajtó és a megyei lap kapta végül a pofonokat.

Véleményünk:

Szerintünk amúgy tök mindegy minek hívjuk és ki felügyelte. Felőlünk blamázsfilmnek is nevezhetik. De amiben a locsi, pocsi, pancsi hívószavakkal akarnak last minute idecsábítani kirándulókat, az nem más, mint gagyi.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Az aláírásgyűjtés előtt pár nappal visszalépett a Fidesz-KDNP egyik kecskeméti képviselőjelöltje, Tihanics Tibor

A KecsUP úgy értesült, nem Tihanics Tibor birkózó edző, hanem Szappanos Benedek, a Bács-Kiskun Vármegyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat igazgató...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...