Átszállítják a covidos betegeket Kiskunhalason a Mobil Járványkórházba

0
Hirdetés

Október 1-jén, csütörtökön megkezdték a koronavírus-fertőzöttek átszállítását a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház lepukkant melléképületéből a kiskunhalasi börtön területén felépült modern Mobil Járványkórházba – tudta meg a Hírös.hu

Három mentőautóval 43 beteget szállítanak át az új mobilkórházba: két autóban viszik át az igazolt fertőzötteket, egy másikban pedig a gyanús eseteket.

A mobil járványkórház eddig üresen állt. Ennek oka Szabó Tímea országgyűlési képviselő szerint az volt, hogy nem volt elég orvos a kórházban az általuk kezelt másik létesítményre is.

Most viszont az Operatív Törzs döntése alapján Szegedről és Orosházáról, valamint rövid időn belül Kecskemétről és Bajáról is vezényelnek át orvosokat, szakdolgozókat és kisegítő személyeket, így biztonságosan működtethető lesz a konténerkórház.

Hirdetés

Dr. Szepesvári Szabolcs kórházigazgató szerdán arról tájékoztatta a képviselőt, hogy a konténerekből épült Mobil Járványkórház fűthető, de a még hátralévő téliesítés során a kórház tetején levő légtechnikai (fűtés-hűtés) csöveket meg kell majd védeni a nagy mennyiségű hótól, illetve az extrém fagytól.

Dr. Szepesvári csütörtökön azt mondta: azt ezentúl a 150 fő befogadására alkalmas új épületbe kell koncentrálni a Dél-Alföld betegellátását.

A lepukkant járványkórházi épület tartalékban marad. Azokat a karbantartási munkálatokat, amiket eddig a betegek jelenléte miatt nem tudtak elvégezni, most pótolják.

Gulyás Gergely elismerte: méltatlan állapotok vannak a kiskunhalasi kórházban (videóval)