fbpx
17.5 C
Kecskemét
2021. május 14., péntek
KecsUPMegyébenÁtszállítják a covidos betegeket Kiskunhalason a Mobil Járványkórházba

FRISS HÍREK

Átszállítják a covidos betegeket Kiskunhalason a Mobil Járványkórházba

Október 1-jén, csütörtökön megkezdték a koronavírus-fertőzöttek átszállítását a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház lepukkant melléképületéből a kiskunhalasi börtön területén felépült modern Mobil Járványkórházba – tudta meg a Hírös.hu

Három mentőautóval 43 beteget szállítanak át az új mobilkórházba: két autóban viszik át az igazolt fertőzötteket, egy másikban pedig a gyanús eseteket.

A mobil járványkórház eddig üresen állt. Ennek oka Szabó Tímea országgyűlési képviselő szerint az volt, hogy nem volt elég orvos a kórházban az általuk kezelt másik létesítményre is.

Most viszont az Operatív Törzs döntése alapján Szegedről és Orosházáról, valamint rövid időn belül Kecskemétről és Bajáról is vezényelnek át orvosokat, szakdolgozókat és kisegítő személyeket, így biztonságosan működtethető lesz a konténerkórház.

Dr. Szepesvári Szabolcs kórházigazgató szerdán arról tájékoztatta a képviselőt, hogy a konténerekből épült Mobil Járványkórház fűthető, de a még hátralévő téliesítés során a kórház tetején levő légtechnikai (fűtés-hűtés) csöveket meg kell majd védeni a nagy mennyiségű hótól, illetve az extrém fagytól.

Dr. Szepesvári csütörtökön azt mondta: azt ezentúl a 150 fő befogadására alkalmas új épületbe kell koncentrálni a Dél-Alföld betegellátását.

A lepukkant járványkórházi épület tartalékban marad. Azokat a karbantartási munkálatokat, amiket eddig a betegek jelenléte miatt nem tudtak elvégezni, most pótolják.

Gulyás Gergely elismerte: méltatlan állapotok vannak a kiskunhalasi kórházban (videóval)

Hirdetés

Felkapottak

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....

Hirdetés

Legnépszerűbb

Fának ütközött a menekülő sofőr

Egy sofőr Kecskemét belterületén jelentősen túllépte a megengedett legnagyobb sebességet, és nem állt meg a rendőri jelzés ellenére sem....