fbpx

FRISS HÍREK

Kadafalvi áramszünetek: Megsérti saját szabályzatát a szolgáltató?

- Advertisement -

Nem kis felháborodás övezi Kadafalván, hogy most már többedjére van/volt heti három alkalommal áramszünet, amely egész naposnak számít. Akik most a COVID miatt otthonról dolgoznak, azok ilyenkor nem tudnak mit tenni áram nélkül, és egy sor vállalkozó nem tudja teljesíteni a munkát, vagy kénytelen előtte éjszakába nyúlóan előre dolgozni. Arról nem is beszélve, hogy a kazán nem működik áram nélkül, ilyenkor se fűtés, se melegvíz nincs, és ez főként a kisgyerekes családoknak nagyon kellemetlen, mert már vannak hűvös napok. Több ilyen felháborodott levelet is kaptunk, ezért megkérdeztük az áramszolgáltatót, mire föl ez a sok áramszünet.

Kadafalvát érinti most csak ez a sok áramszünet

Mint kiderült, jelenleg Kadafalva az egyetlen városrész, ahol ennyi tervezett szünet van mostanában. Ennek pedig az az oka az NKM levele szerint, hogy:

„A felújítási munkálatok elengedhetetlenek a szolgáltatás biztonságos és folyamatos üzemeltetéséhez. Az érintett beruházási munkákat ügyfeleink igényelték és elősorban az új ügyfelek ellátására vagy meglévő teljesítményének bővítésre vonatkozó kis -és középfeszültségű hálózat fejlesztési munkálatokat foglalnak magukban. Kecskeméten pár napos illetve 1-1 napos áramszünet több helyen is előfordul, de egész hónapra kiterjedő jelenleg csak az ezen a területen, Kadafalván történő hálózatfejlesztési munkálatok miatt indokolt.”

Megsérti saját üzletszabályzatát az NKM?

Még annyi áll a levélben, hogy az ilyen szünetek száma maximalizálva van. De a levélben a számokra nem tértek ki. Mi viszont megkerestük az NKM érvényben lévő elosztói üzletszabályzatát, és abban megtaláltuk az erről szóló részt. A 10.2. szerint:

Hasonló cikkünk:  Hittan csoportjába járó gyerekeket vett rá szexuális kapcsolatra az egykori katolikus pap

NKM

Vagyis ez alapján a jelenlegi időszakban, mi úgy értelmezzük, hogy havi maximum öt alkalom lehet az ilyen egész napos tervezett szünetek száma egy hónapban. Csakhogy van olyan utca Kadafalván, amelyben hat napról kaptak értesítést, és ezek a napok az NKM saját rendszerében is olvashatók voltak.

NKM

Tehát a Vadkörte utcában egy hónap alatt 6 leállásról ment ki értesítés (7:30-15:30 között), és ha mindegyik alkalommal valóban lekapcsolják az áramot (három már megvolt októberben), akkor szerintünk ezzel sérül az üzletszabályzat. Itt jegyezzük meg, hogy a múlt héten volt olyan nap, amikor ugyan visszajött egy időre az áram időben, majd újra elment, így meghaladta a tervezett időmennyiséget a leállás. Azt is megjegyezzük, hogy amennyiben az előre közölt hat napból mégis öt nap lesz csak, akkor ugyan nem sérül a szabályzat, viszont van olyan vállalkozás, amely előre közli a bejelentések alapján a közösségi oldalon, hogy mikor lesz zárva ármaszünet miatt. Amennyiben már közölte, hogy ekkor és akkor zárva lesz, de lesz áram mégis, minden bizonnyal bukja a vásárlói egy részét, vagyis kárt szenved.

Az NKM levele szerint Kadafalván még november 13-ig kell számítani hosszabb áramkimaradásokra.

Muszáj megjegyeznünk még valamit: Nagyon különösnek tartjuk, hogy miután megkerestük az áramszolgáltatót és megjöttek kérdéseinkre a válaszok, ugyanazokat a válaszokat az önkormányzati sajtóban is olvashattuk. Bizonyára pont ugyanakkor és ugyanazokat kérdezte meg az önkormányzati sajtó, mint amikor és amiket mi is feltettünk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kecskeméti civilek gondolnák újra a város közösségi közlekedését

A közösségi együttgondolkodásra épülő kezdeményezés egyik aktivistája először április elején posztolt az egyik legnagyobb kecskeméti Facebook-csoportba, most pedig lapunkat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...