Kadafalvi óvoda: Csak két csoport ajtaja zár be, a harmadik csoport továbbra is működik

0

Kora délutáni cikkünkben azt írtuk, hogy bezár a kadafalvi óvoda, a gyerekek 10 napig otthon maradnak karanténban.

Cikkünk megjelenése után derült ki, hogy ez nem teljesen így van. Ugyanis annak ellenére, hogy az óvoda bejáratán “2 csoportos óvoda” tábla fogadja a szülőket, valójában az óvodában három csoport működik, és abból kettő van a fotón is látható sárga épületben. Az ide járó csoportok valóban nem fogadnak gyermekeket a következő tíz napban. Viszont van egy harmadik csoport is a szomszédos iskola épületében. Ide továbbra is várják a gyerekeket. A csoportos karantén tényét kedden este a polgármester is megerősítette.

Az óvodavezető pedig arról tájékoztatta az érintett szülőket, hogy akinek a gyermeke kedden óvodában volt, azoknak 10 napig otthon kell maradniuk. Akik ma nem voltak, mert betegek éppen, azok 10 napos otthonlét után, orvosi igazolással mehetnek óvodába, őket a harmadik, külön lévő csoportban fogadják.

Hasonló cikkünk  Csak írásbeli érettségi lesz, május 10-ig nem nyitnak ki a középiskolák

Korábban az óvoda arról tájékoztatta a szülőket, hogy köszönettel és tisztelettel tartoznak azoknak a szülőknek, akik ezekben az időkben a gyermeküket inkább otthon tartanák. Erre ugyanis lehetőséget biztosított az intézmény. Ilyen esetben a hiányzás igazolását felvállalja az óvoda vezetője.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here