fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Orbán éttermeket szívatott meg, Kecskeméten is

Mostanában rákaptam, hogy az ebédemet egy közeli bevásárlóközpont éttermeiben szerzem be, mert akkor legalább napközben nem megy idő a főzésre, és a munkára koncentrálhatok, és a kislányomra, akit mostanában ebéd után hazaviszek az óvodából. Így tettem tegnap is. A székek fel voltak pakolva, ez már messziről látszott. Hiszen ott enni nem lehet. Azt csak közelebb érve láttam, hogy nincs is mindegyik nyitva. Meglepődtem, de a szomszéd étkezde sem tudta, mi van a konkurenciával.

Ma újra visszatértem, és már az is nyitva volt, amelyik tegnap nem. Kérdeztem a kiszolgálót, mi történt tegnap. Azt mondta, hogy hétfőn hallották a bejelentést, hogy az éttermek bezárnak, csak házhozszállítás lehetséges. Orbán Viktor valóban ezt mondta, íme (1:55-től):

Ez hangzott el:

“Az éttermek bezárnak, csak házhoz szállítás lehetséges, az üzemi étkezdék nyitva tarthatnak.”

Erre fel elpakoltak mindent kedden, mert a bejelentés alapján azt hitték, hogy szerdán (mivel a miniszterelnök azt is elmondta, hogy kedd éjfél után lépnek életbe az új szabályok) már nem nyithanak ki. Azonban a kedden éjfél előtt nem sokkal megjelent rendelet szerint egyáltalán nem úgy van, ahogy Orbán azt bejelentette.

Ez ugyanis azt tartalmazta, hogy helyben enni nem lehet, viszont ételt elvitelre minden étterem adhat, és aki meg tudja oldani, házhoz is szállíthat. De ekkor már késő volt, el volt pakolva minden, és nem is főztek semmit. Vagyis kiesett egy napjuk. Ma már nyitottak.

Hasonló cikkünk:  Megbírságolta a Kecskeméti Televíziót a Médiatanács

Orbán hasonlóan pontatlanul, hányaveti módon dobta be a köztudatba az M1 interjúban a közterületi maszkviselést az újságpapírba öltözött riporternek. Azt mondta kedden este nyolc után, hogy éjféltől kötelező lesz. Aztán kiderült 22:30 táján, amikor az elérhetetlenné vált magyarkozlony.hu végre elérhető lett, hogy ez sem úgy van. Eleve csak 10 ezer lakos feletti településeken, és azok esetében is csak ott, ahol a polgármester meghatározza. Kecskeméten ma reggel 5 órától él ez a rendelet, és minden közterületen és nyilvános helyen hordani kell a maszkot.

Hasonló cikkünk:  Orbán Viktor a Kossuth rádióban beszélt, íme egy kis ízelítő

Magam részéről Orbán Viktorral jó ideje óvatos vagyok. De ugyanígy érdemes a KTV híradói után is ellenőrizni, mi a helyzet, ugyanis tegnap a híradó bevezetőjében az hangzott el, hogy kötelező lesz a maszk “Kecskemét összes külterületén”. Majd a műsorvezető is ugyanezzel indította a híradót. Mutatjuk.

Forrás: Kecskeméti Televízió, Hírös Hírek

Az sem igaz, ami a híradós anyagban elhangzott, hogy Orbán Viktor kedd este az M1-en jelentette be, hogy a 10 ezer feletti lakosságú településeken lesz kötelező a közterületi maszkviselés. Mert ott csak annyit mondott, hogy éjféltől előírják a közterületi maszkviselést. Csak a rendeletből derült ki, hogy a miniszterelnök pontatlanul fogalmazott az M1-en. Később a KTV-s anyagban már szerencsére jól is elhangzott a rendelkezés.

Közben a Telex hasonló éttermi esetekről számolt be.

Gunity Gábor főszerkesztő

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...