Paprikás a hangulat Katonatelepen a “szelektív” zöldulladék elszállítás miatt

0

Nem kevés bosszús komment számol be arról egy katonatelepi Facebook csoportban, hogy tegnap -a szállítás szokásos napján- egy csomó zöld zsákba tett zöldhulladék maradt a kukásautók után. Ezeket a fotókat ebben a csoportban találtuk, nem is mindet mutatjuk meg, ráadásul ez csak két utca maradványa:

Facebook/ Katonatelepi közügyek csoport
Facebook/ Katonatelepi közügyek csoport
Facebook/ Katonatelepi közügyek csoport
Facebook/ Katonatelepi közügyek csoport

Egyik olvasónk arról tájékoztatta a KecsUP-ot, hogy miután látta, hogy nem egyedi eset az övé, értesítette Fekete Gábor önkormányzati képviselőt (Fidesz-KDNP), hogy tegyen valamit. Olvasónk szerint megígérték a képviselőnek, hogy ma reggel ott kezdenek a munkások, és elviszik a maradék zsákokat.

Zöldhulladék elszállítás 2.0 – még mindig nem sikerült

Ma ki is mentek a DTKH munkatársai, de még mindig maradtak utcák, ahova nem hajtottak be, így még mindig vannak elvitelre váró zöld zsákok Katonatelepen.

Ballai józsef szerint pont az az utca maradt ki megint, ahonnan a legtöbb panasz érkezett.

Dokumentálta a ma délutáni állapotokat is. Megint nem az összes fotót mutatjuk.

Facebook/ Katonatelepi közügyek csoport
Facebook/ Katonatelepi közügyek csoport

Posztjában azt írja, hogy a mostani időszak a legtermékenyebb abból a szempontból, hogy most hullanak a levelek, vagyis pont most nagyon is szükséges volna, hogy elvigyék a kitett zsákokat. Szerinte 15 év alatt (ennyi ideje lakik Katonatelepen) nem volt még arra példa, hogy nem viszik el az összes zsákot.

Hasonló cikkünk  Egy lezárt utca miatt feszült a hangulat a környező utcákban Katonatelepen

Egyelőre nem kaptunk magyarázatot

A Facebook csoportban azt írják, hogy kevés az egy zsák, amit kapnak. Ha meg vesznek hozzá pluszban, az drágább, mint a szolgáltatás díja. De sokan láthatóan vettek zöld zsákokat, de mégsem vitték el. Volt, akinek azt mondták, hogy kérésre jár plusz egy zsák, az ügyfélszolgálaton pedig akár hat darab is. Miután a DTKH honlapján nem találtunk semmilyen tájékoztatást, hogy miért nem vittek el másodjára sem minden zöld zsákot Katonatelepről, ezért írtunk a cégnek határidő megjelölésével. Cikkünkig nem válaszoltak arra, hogy mi történt. Ha majd válaszolnak, közöljük.

FRISSÍTÉS 2020.11.10, 18:21

A DTKH most válaszolt levelünkre. Azt írják, hogy folyamatos az elszállítás, és még szerdán is visszamennek Katonatelepre.

“A gyűjtőjáratok 2 db cserezsákot hagynak az ingatlanoknál. Igény esetén további zsákok korlátozott számban átvehetők az ügyfélszolgálaton.” – áll a válaszban. (A cikk eredeti változatában pontatlanul írtuk, csak a Béke fasori ügyfélszolgálat van bezárva most, a Csányi körúti üzemel)

Hasonló cikkünk  Nagyszabású üvegvisszaváltó akció lesz ellenzéki képviselők javaslatára

“Kérjük, a lakosság megértését és türelmét, amiért a begyűjtés hosszabb ideig tart, de a kertekben egyidőben jelentkező nagymennyiségű falevél és kerti zöldhulladék elszállítása hosszabb időt vesz igénybe a megszokottnál.” – fejeződik be a levél érdemi része.

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here