fbpx
2.6 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Szájer József volt az orgiázó EP-képviselő

Amint arról beszámoltunk, egy magyar európai parlamenti képviselő is részt vett egy illegális brüsszeli orgián. Azóta kiderült, hogy Szájer József fideszes politikusról van szó.

2020. november 27-én, pénteken este Brüsszelben illegális szexpartit tartottak egy a város történelmi központjában található Grand Place téri lakásban. A környéken sok melegbár található, de azok zárva voltak. A koronavírustól sújtott Belgiumban 2020. október 30. óta ugyanis kijárási és gyülekezési korlátozások vannak érvényben, 4 főnél több találkozása zárt térben tilos, az orgián azonban huszonöten vettek részt, így az illegálisnak minősült. Amikor kb. 21:30-kor a panaszos szomszédok értesítették a közeli rendőrőrsöt, a hatóság mindenkit meztelenül talált a helyszínen, többségük férfi volt. Egy forrás ún. gangbang partiként írta le az eseményeket az újságíróknak.

Az orgia helyszíne Brüsszelben (Fotó: Dailymail.co.uk)

Két fő diplomáciai mentességre hivatkozott, kilétük egyelőre nem derült ki. A többi résztvevő 250 eurós büntetést kapott a korlátozások megszegése miatt.

Eközben a szintén résztvevő Szájer József 59 éves fideszes európai parlamenti képviselő kimászott az ablakon, és az ereszcsatornán lemászva próbált meg elmenekülni az első emeleti lakásból. Mászás közben megsérült a lábán, keze is véres lett. Egy járókelő észrevette, szólt a rendőröknek és a rendőrök elkapták.

Szájer iratokat nem tudott felmutatni, de diplomáciai mentességére hivatkozott. A hátizsákját átvizsgálták, és abban extasy nevű kábítószert találtak. Végül hazakísérték, ezután igazolta magát a diplomata útlevelével. Az európai képviselő tagadta, hogy drogot fogyasztott volna, és kérte, hogy végezzenek rajta drogtesztet, de a rendőrség ezt elutasította.

Hasonló cikkünk:  Miért használjon környezetbarát építőelemeket?

A belga államügyészség sajtóközleménye (angol nyelven)

Szájer József vasárnap váratlanul, december 31-i határidővel lemondott európai parlamenti mandátumáról.

„Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra,

márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük. Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni.”

Hasonló cikkünk:  Az uniós pénzügyminiszterek próbálnak megegyezni a magyar pénzek sorsáról

Tájékoztatása szerint a jövőben „a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen” kívánja folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát.

Kedden viszont elismerte, hogy részt vett a „bulin”. A családjától, a kollégáitól és a szavazóitól bocsánatot kért és azt állította, hogy ez egy „személyes botlás” volt, amiért sem a politikai közössége, sem a hazája nem felel.

A kábítószer-birtoklás és a kijárási korlátozások megsértése miatt akkor indulhat eljárás ellene, ha az Európai Parlament felfüggeszti a diplomáciai és a parlamenti mentességét.

Szájer József (1961– ) a Fidesz alapítótagja, Orbán Viktor miniszterelnök jóbarátja, 2004 óta európai parlamenti képviselő, a jelenlegi Alaptörvény egyik szerzője. Az utóbbi időben az Európai Néppártban igyekezett a Fidesz megromlott megítélését helyrehozni. Felesége Handó Tünde jelenlegi alkotmánybíró, korábban az Országos Bírósági Hivatal elnökeként tevékenykedett.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...