Bodrozsán Alexandra lemondott a Momentum városi elnökségéről és ezzel a megyei szervezet vezetéséről

0
Bodrozsán Alexandra

Már nem Bodrozsán Alexandra vezeti a Momentum kecskeméti alapszervezetét. A KecsUP információit azzal erősítette meg az önkormányzati képviselő, hogy január 6-án mondott le a tisztségről. Ezzel pedig automatikusan megszűnt a megyei elnöki pozíciója is. Utóbbit ideiglenesen Nyirati Klára megyei alelnök, Baja polgármestere veszi át, míg a városi elnöki feladatokat Bíró Barna alelnök viszi a tisztújításig, amelynek ideje még nem ismert (a megyeinek sem).

Bodrozsán Alexandra a következőt válaszolta kérdéseinkre:

“Az elmúlt több mint egy évben igyekezem több fronton is maximálisan helyt állni, ugyanabban a napi 24 órában, amennyivel mindenki más rendelkezik. Úgy éreztem, eljött az a pillanat, hogy a Momentum Mozgalom kecskeméti szervezetének mostantól egy olyan vezetőre van szüksége, akinek jelenleg több ideje van, mint nekem, és nem terhelik le az önkormányzati képviselői teendői és köztisztviselői feladatai. Megválasztott, egyéni mandátumot nyert önkormányzati képviselőként Kecskemétért, a kecskeméti emberekért, Petőfivárosban és környékén élőkért dolgozom, az ő gondjaik, problémáik megoldására kívánok még több energiát fordítani a jövőben. A koronavírus-járvány és annak hatásai fokozottan érzékelhetők a körzetemben, rengeteg megkeresést kapok az akadozó közfeladat-ellátásokról, és sokkal többen kérnek segítséget tőlem a szociálisan rászorulók, kisgyermekes családok és a nyugdíjasok is. Kecskeméten az elmúlt négy évben a vezetésemmel egy erős, kitartó és hatékony szervezet épült fel, mely képes volt a város meghatározó politikai erejévé válni. Csapatommal sikerült két képviselői mandátumot is megszereznünk a kecskeméti közgyűlésben.”

Bár az információ úgy jutott el hozzánk, hogy Bodrozsán Alexandra azért mondott le pártelnöki pozíciójáról, mert az összeférhetetlen budapesti köztisztviselői munkájával, de a képviselő szerint ez nem igaz. A köztisztviselőkről szóló törvény valóban csak a kormánytisztviselőknél említi, hogy ők nem viselhetnek pártfunkciókat. Ugyanakkor egyéb jogértelmezések szerint a köztisztviselőség párt-semlegessége megköveteli, hogy a köztisztviselő ne viseljen párttisztségeket.

Hasonló cikkünk  Polgármesteri összeférhetetlenségi aggály: A Momentum beveti Szél Bernadettet

Bodrozsán Alexandra így zárta levelét:

“Döntésemben komoly szerepet játszott továbbá az is, hogy a 2022-es országgyűlési
választásokon a Momentum Mozgalommal soha eddig még nem látott sikereket érhessünk el Kecskeméten és környékén.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here