fbpx
21.1 C
Kecskemét
2024. május 2., csütörtök

FRISS HÍREK

Elegük van: önkényes nyitást tervez több vendéglátóipari egység

- Advertisement -

Úgy tűnik, több üzletvezető, tulajdonos is besokallt, így ahhoz is bátrak, hogy önkényesen megnyissák üzletüket, annak ellenére, hogy a veszélyhelyzet korlátozásokat ír elő. Így, azok az üzletek, amelyek idő előtt kinyitnak a korlátozások figyelmen kívül hagyásával, megszegik a kormányrendeletet, és mivel be is harangozták ezt, minden bizonnyal büntetésre, hatósági zárásra lesznek kötelezve.

Nagykanizsán egy helyen még a maszk sem lesz kötelező, mármint a bejelentés szerint

Egy nagykanizsai büfé tulajdonosa azt írta ki a Facebookra, hogy

„Az érvényben lévő korlátozásoknak eddig eleget tettünk, de mivel semmiféle támogatást nem kaptunk a kormány részéről /az út szélén lettünk hagyva/ az igéretek ellenére, gondolok itt a bérleti díj eltörlésére, bértámogatásra /amit nyújtanak az vicc!!/, így 3 hónap után mi sem kívánjuk tovább támogatni a kormány munkáját, főleg azok után, hogy az semmiféle eredményre nem vezet!

Úgy látjuk, hogy abban bíznak, hogy a vakcina fogja megoldani a víruskérdést, hogy beoltatja magát mindenki, aztán megszűnnek a korlátozások!

Mi ezt nem kívánjuk megvárni!”

Még azt is megjegyezték, hogy helyben fogyasztásra nyitnak, teljes nyitva tartási időben és a maszk sem lesz kötelező.

Ami inkább csak PR

Terjed a sajtóban egy másik ilyen bejelentés is Egerből. Ezt egy ismert és megosztó személy tette, akinek az akciója inkább PR jellegű. Hiszen ő elvitelre nyit ki, de erre eddig is lehetősége volt. Mivel kiszállítással és elviteles kiszolgálással most is dolgozhatnak a vendéglátóipari egységek.

Hasonló cikkünk:  A magyar gazdaság rossz helyzete miatt a GKI megszorításokra számít

Tömeges nyitás január 25-én?

Egy kezdeményezés is útjára indult, amely a tömeges üzletnyitásra buzdít január 25-én. Ez egy több országot is elért akció, amely most futott be hozzánk. Ezt vallják:

„Mondjuk nemet a gazdasági pusztításra azzal, hogy kinyitjuk az üzleteinket és meglátogatjuk a tiltakozó edzőtermeket, éttermeket, kávézókat, kocsmákat, rendezvényeket, vendéglátóhelyeket stb.”

Kecskeméti ismert vendéglátós is csatlakozott

Közben a Hotel Három Gúnár és Rendezvényház résztulajdonosa megosztott egy hasonló kezdeményezést. Ez erről szól:

A jelenlegi rendelkezések aránytalanul sújtják a vendéglátó vállalkozásokat és dolgozóinkat! Sokan közülük 6 hónapig nem tudtak dolgozni 2020-ban. Eközben azt látjuk, hogy a multinacionális élelmiszerláncok és bevásárlóközpontok zavartalanul NYITVA lehetnek. A védőtávolságok betartása
ezeken a helyeken szinte lehetetlen, a vevők gyakran
TOLONGANAK A ZSÚFOLT ÜZLETEKBEN.
KÖVETELJÜK
Hozza nyilvánosságra a kormány, hogy milyen kutatások, elemzések alapján sújtja leginkább arányaiban a vendéglátást korlátozó intézkedéseivel! – Szüntesse meg a kormány azonnal az észszerűtlen intézkedéseket, és térjen vissza a 2020 nyarán bevált, megfelelő védőtávolságot biztosító rendelkezésekhez!
Tehát egyszerre több kezdeményezés is indult azzal a céllal, hogy kifejezzék dühüket, elégedetlenségüket az intézkedésekkel szemben. Hogy ez a fajta nyomásgyakorlás végül hova fut ki, napok múlva kiderülhet.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...