Halandzsa honlapon mutatja be a Röpke SE a pályázaton nyert állami 250 millió hasznosítását

0

“Szamler László, a Röpke SE elnökségi tagja és Kása Róbert szakmai vezető, a sportegyesület elnöke tárták fel a részleteket csütörtökön a sajtó képviselői előtt. A projektstáb tagjai egy fenntartható programot szeretnének létrehozni, amely a projekt befejeződése – vagyis 2021 áprilisa – után tovább működik majd.” – tájékoztatta az önkormányzati sajtó az olvasóit 2018 őszén.

Az említett urak arról a pályázatról beszéltek, amely során az Emberi Erőforrások Minisztériumától 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el. Ebből egy olyan programsorozatot valósítanak meg (még fut a program), amelynek “célja a Dél-Alföldi régió felnőtt lakosságának mozgásra szoktatása, rendszeres sportolási lehetőségeinek megteremtése, ezáltal a betegségek megelőzése.”

A projekt a T.E.NY.É.R.: Tér – Erő – Nyerő – Életmód – Reform címet viseli, és ennek van egy honlapja is, amely szerint azt is a projekt keretében hozták létre. A nagyobb értékű pályázatoknál általában kérni szokták, hogy hozzanak létre egy honlapot arra, hogy bemutassák, mire költik a pénzt, mit valósítanak meg abból. Feltételezésünk szerint ilyen honlap a tenyer.ropkese.hu is.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit…

Csakhogy ennek a honlapnak a nagy része halandzsa, de szó szerint. Olyan szövegek, mint ennek a blokknak a fenti címe. Ez nem egy bölcsesség latinul, hanem egy automata szövegkitöltés. Nyomdászok, honlapkészítők eszköze, amellyel látják a szerkesztés alatt, hogy hogyan mutatnak a betűtípusok, szövegek majd a felületen. Akkor jön nagyon jól, amikor még nincs feltölthető szöveg. Csakhogy a Röke SE linkelt honlapján igen nagy felületen így is maradt, nem cserélték valódi tartalomra.

Hasonló cikkünk  Zöld és Pont: Összefogás a Széchenyiváros szebbé tételéért

Emellett tengerpari látványt is csodálhatunk TESZT galériákban, és akár a nem létező telefonszámot is felhívhatjuk, ha szeretjük a kihívásokat. A programokat bemutató aloldalakon is ez a halandzsa szöveg olvasható leginkább. A részletek gomba is hiába kattintunk, ott további halandzsa szövegek olvashatók.

Van néhány valódi tartalom is a honlapon. Ilyen például a Rólunk fül alatt olvasható, és ez a szöveg arról szól, hogy mi is ez a pályázat.

Bekavart a vírus, de ettől még a honlap lehetne valós tartalmú

A koronavírus-helyzet lehetetlenné tette a programok eredetileg elképzelt megvalósítását, ezért most online térben és online eszközökkel igyekeznek mozgásra buzdítani a lakoságot.

Kérdéseinket elküldtük a Röpke SE-nek. Érdemi válasz még nem jött, csak annyi, hogy a projektvezetőnek elküldték ezeket és majd jelentkeznek. Legfőképpen arra vagyunk kíváncsiak, hogy elégségesnek, minőséginek gondolják-e ezt a honlapot. Valamint, hogy az elnyert pénzből mennyit költöttek a honlapra és az miért így jelent meg, ahogy. Amint megkapjuk a válaszokat, újabb cikkben megírjuk azokat.

Hasonló cikkünk  Nem civil szervezet a Zöld és Pont, mert a polgári jogi társaság nem az