fbpx
3.7 C
Kecskemét
2023. február 1., szerda

FRISS HÍREK

Károli egyetem: Nem célszerű arra következtetni, hogy megszűnik a kecskeméti tanítóképzés

A Károli Gáspár Református Egyetem ma válaszolt tegnapi kérdéseinkre. Arról érdeklődtünk, hogy mi lesz a kecskeméti tanítóképzéssel, miután a 2021/2022-es tanévre nem hirdettek tanító szakot a kecskeméti képzőhelyen. Hegedűs Gábor egykori dékán azt írta a Facebookon erre, hogy kivégezték a kecskeméti tanítóképzést.

Károli: 2021-re nem lesz tanító szak, viszont lesz másik négy, ami korábban nem volt

Az egyetem szerint azonban nem célszerű a következő tanévre meghirdetett képzések alapján arra a következtetésre jutni, hogy végleg megszűnne Kecskeméten a tanítóképzés. Ezt írták:

“A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara a törvényi rendelkezéseknek megfelelően 2020. július 31-én vált ki a Neumann János Egyetem szervezetéből és olvadt be a Károli Gáspár Református Egyetem szervezetébe. A 2020. évi általános felvételi eljárás keretein belül a Neumann János Egyetem hirdette meg a felvételi jelentkezést. A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a beolvadást követően a teljes képzési portfólióját – a képzések iránti igények felmérésének elvégzésével együtt – áttekintette, és ennek eredményeként a tanító alapképzési szakot Budapest és Nagykőrös képzési helyeken, a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakot Budapest és Kecskemét képzési helyeken, míg az óvodapedagógus alapképzési szakot pedig mind a három képzési helyen (Budapest, Kecskemét, Nagykőrös) hirdeti a 2021. évi általános felvételi eljárásban.”

“A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a kecskeméti képzési hely működésének és fenntarthatóságának stabilizálása és képzési kínálatának bővítése érdekében a tanító alapképzési szakot nem hirdette meg a 2021/2022. tanévben.” – szögezték le a levélben.

Hasonló cikkünk:  Valótlanságok leírása miatt pert nyert Király József a Hírösvény és a Hiros.hu ellen
Hasonló cikkünk:  Igazságtalanul is büntet a kadafalvi közlekedési lámpa

Azok, akik a kecskeméti képzőhelyen kezdték meg tanulmányaikat, itt is folytathatják és itt is fejezhetik be. A levelet azzal zárta az egyetem, hogy a 2021-es felvételi eljárásban Kecskeméten hét különböző munkarendű és szintű képzést kínálnak, amelyek közül négy korábban nem volt elérhető a városban.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...