fbpx

FRISS HÍREK

Károli egyetem: Nem célszerű arra következtetni, hogy megszűnik a kecskeméti tanítóképzés

- Advertisement -

A Károli Gáspár Református Egyetem ma válaszolt tegnapi kérdéseinkre. Arról érdeklődtünk, hogy mi lesz a kecskeméti tanítóképzéssel, miután a 2021/2022-es tanévre nem hirdettek tanító szakot a kecskeméti képzőhelyen. Hegedűs Gábor egykori dékán azt írta a Facebookon erre, hogy kivégezték a kecskeméti tanítóképzést.

Károli: 2021-re nem lesz tanító szak, viszont lesz másik négy, ami korábban nem volt

Az egyetem szerint azonban nem célszerű a következő tanévre meghirdetett képzések alapján arra a következtetésre jutni, hogy végleg megszűnne Kecskeméten a tanítóképzés. Ezt írták:

„A Neumann János Egyetem Pedagógusképző Kara a törvényi rendelkezéseknek megfelelően 2020. július 31-én vált ki a Neumann János Egyetem szervezetéből és olvadt be a Károli Gáspár Református Egyetem szervezetébe. A 2020. évi általános felvételi eljárás keretein belül a Neumann János Egyetem hirdette meg a felvételi jelentkezést. A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a beolvadást követően a teljes képzési portfólióját – a képzések iránti igények felmérésének elvégzésével együtt – áttekintette, és ennek eredményeként a tanító alapképzési szakot Budapest és Nagykőrös képzési helyeken, a csecsemő- és kisgyermeknevelő alapképzési szakot Budapest és Kecskemét képzési helyeken, míg az óvodapedagógus alapképzési szakot pedig mind a három képzési helyen (Budapest, Kecskemét, Nagykőrös) hirdeti a 2021. évi általános felvételi eljárásban.”

„A Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kara a kecskeméti képzési hely működésének és fenntarthatóságának stabilizálása és képzési kínálatának bővítése érdekében a tanító alapképzési szakot nem hirdette meg a 2021/2022. tanévben.” – szögezték le a levélben.

Hasonló cikkünk:  Épületeket és hatalmas parkolót akarnak a kínaiak Szegeden, kis Grófó okítja a szolnokiakat, Vas megyében bujkál Varga Judit és új párja

Azok, akik a kecskeméti képzőhelyen kezdték meg tanulmányaikat, itt is folytathatják és itt is fejezhetik be. A levelet azzal zárta az egyetem, hogy a 2021-es felvételi eljárásban Kecskeméten hét különböző munkarendű és szintű képzést kínálnak, amelyek közül négy korábban nem volt elérhető a városban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...