fbpx
10.4 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Kecskeméten még idén indul az elektromos Mercedes gyártása

- Advertisement -

Az első tisztán elektromos meghajtású Mercedes EQB modell egy kompakt szabadidő-autó lesz.

Az első magyarországi elektromos modelljének gyártására készül a Mercedes, amely miatt 100 millió eurós beruházással fejlesztik a kecskeméti Mercedes gyárat, ehhez 15 milliárd forintos támogatást ad a magyar kormányzat is. A német MBpassion oldal most, hogy Rastattban elindult az EQB modell kisebb testvérének, az EQA-nak a gyártása, arról ír, hogy a magyarországi modell sorozatgyártása majd 2020 utolsó negyedévében indulhat el.

A Kecskeméten készülő EQB-ről azt írják, hogy jelenleg az úgynevezett „pilot line-on”, egy külön gyártósoron az első darabokat készítik a kompakt elektromos szabadidő-autóból Magyarországon.

Az EQB, a Mercedes úgynevezett EVA 1.5-ös platformját használja majd, ami elsőkerék-hajtású modellek építésére szolgál, bár összkerékhajtású járművek is tervezhetőek rá, amely esetben egy második elektromos motor kerül a hátsó tengelyekhez. Az EQB modellben várhatóan alapesetben egy 60 kWh-s akkumulátor lesz, amellyel 400 kilométeres hatótávot ígérnek.

Hasonló cikkünk:  Még egy kis Hülye Járás, ha eddig lemaradtál volna (videó)

Az akkumulátorokat a hírek szerint a lengyelországi Jaworban lévő vadonatúj Daimler-gyárban készítik majd ezekhez a modellekhez. Az EQB 204 lóerős lesz a legszerényebb teljesítménnyel, míg az erősebb, duplamotoros modellek teljesítménye akár a 335 lóerőt is elérheti. Az EQB hajtóműve a német ZF cégtől származik, ahogyan a jelenlegi egyetlen elektromos Mercedes-Benz modell az EQC szabadidő-autójé is.

A belépő szintű modell EQB 250 néven kerül majd piacra, miközben az erősebb összkerékhajtású variánsok EQB 300 4Matic, illetve EQB 350 4Matic néven érkeznek majd. AMG variáns ugyanakkor nem valószínű a típusból, ellentétben a prémium gyártó nagyobb elektromos modelljeivel, amelyek az EQE és az EQS lesznek.

A magyar Mercedes-gyárban már most is készülnek elektromos hajtással is ellátott modellváltozatok. Két plug-in hibrid a CLA 250e és CLA 250 e Shooting Brake gyártása 2020 júliusában rajtolt el Kecskeméten.

HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...