Zöld és Pont: Összefogás a Széchenyiváros szebbé tételéért

1

Zsákok, zöld ponttal a közepükön Szamler László kezében. Így jelent meg az egykori Fidesz-KDNP jelölt azon az eseményen, amelyen a sajtónak beszélt arról, milyen céllal is alakult meg januárban a Széchenyivárosi Zöld és Pont Polgári Jogi Társaság.

A városrész megóvása, szebbé tétele a célja a tagságnak. Úgy hiszik, hogy ehhez a lehető legszélesebb összefogásra van szükség. Ezért is alakultak meg. És bár eddig nem hallattak magukról, már felmérték az egész városrészt fotókkal és GPS koordinátákkal, így képben vannak arról, hogy hol vannak gondok és hol vannak pozitív példák.

A Lánchíd utcai szelektív szigeten lévő kukák rendezésével kezdődött a munka tegnap, mint ahogyan az első kihívása az lesz a társaságnak, hogy a hulladéklerakás illegális formáit felszámolja, a rossz szokásokat megváltoztassa. Összefoglalva: a hulladékgyűjtés, a lerakás és az elszállítás szabálykövető megvalósításáért veszik fel a harcot. Ide egyébként Szőkéné Kopping Rita széchenyivárosi önkormányzati képviselő (Szövetség), környezetvédelmi tanácsnok intézkedésére hoztak több kukát, hogy ezzel is csökkenjen a sokszor felhalmozódott szemét – tájékoztatta a képviselő az egyik Facebook csoportot még korábban. A Zöld és Pont tagjai ezért most nem is tudtak túl sok szemetet összeszedni, mert éppen rend volt a területen, csak a kukák voltak össze-vissza, és a hulladék kisebb része rossz konténerbe volt dobva.

Szóval a közös munkához várják a segítséget, és erről nyílt levelükben így írnak:

Hasonló cikkünk  Nagyszabású üvegvisszaváltó akció lesz ellenzéki képviselők javaslatára

“Kérjük a Széchenyiváros minden lakóját, ebben a városrészben dolgozókat és itt vállalkozást üzemeltetőket, városunk jegyzőjét, polgármesterét, alpolgármestereit, a civil szervezeteket, a DTKH Nonprofit Kft., a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft., a Kecskeméti Városgazdasági Kft. és a Kecskeméti Városrendészet vezetőit, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának vezető tisztségviselőit, az on-line és off-line média- szerkesztőségek munkatársait, hogy támogassák kezdeményezésünket, delegálják képviselőiket virtuális kerekasztalunk munkacsoportjába és számoljuk fel közösen az illegális hulladéklerakó helyeket, szüntessük meg a szabálytalan lakossági hulladékgyűjtési gyakorlatot, lépjünk fel hatékonyan a szabálysértőkkel szemben és valósítsuk meg a Széchenyivárosban a szabálykövető és hatékony háztartási, zöld és újrahasznosítható hulladékgyűjtést, tárolást és szállítást.”

Széchenyiváros ellenzéki képviselői üdvözlik a kezdeményezést

Miután a széchenyivárosi önkormányzati képviselőket nem sorolták fel, rákérdeztünk az ügyvivőnél, hogy velük felvették-e a kapcsolatot, és várják-e őket is, hogy segítsenek ebben a munkában. Szamler László elmondta, hogy mindenkinek szól a felhívás, senkit nem akarnak kihagyni. Ugyanakkor leszögezte, hogy azért, amiért most ők is megpróbálnak tenni, azért a képviselőknek kellene dolgozniuk. Elmondta még azt is, hogy attól, hogy személy szerint ő kikapott ellenzéki riválisától (Dobos József) az önkormányzati választáson, még sok szállal kötődik ide, és tenni is kíván közvetlen környezete érdekében.

Megkerestük az ellenzéki Szövetség frakciót, hogy erről mi a véleményük, és a következő választ kaptuk:

Hasonló cikkünk  Dobos József képviselő cége bútorozza be a homokbányai munkásszállót

“A Szövetség a Hírös Városért Egyesület frakciója és külön is a Széchenyivaros önkormányzati képviselői üdvözlik a Széchenyivárosi Zöld és Pont Polgári Jogi Társaság civil kezdeményezést, hiszen városunk tisztántartása mindannyiunk érdeke.
Képviselőink – segítve a hulladékgyűjtő szolgáltatók munkáját – az önkormányzatban és a lakóterületeken folyamatosan dolgoznak azon, hogy a város szebb és tisztább legyen, s ennek érdekében minden jószándekú, segítőkész emberrel, civil szervezettel együttműködnek.”

 

1 hozzászólás

  1. Örülök, hogy a volt képviselő végre megértette, hogy mit szeretnének az ott élők.
    Dobos József ugyanezt teszi, csak – hivatalából adódóan – a teljes város érdekében.

Comments are closed.